• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. december 2003 - Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører

Bilparken forældes

Kun ringe udskiftning i den danske bilpark

Peugeot 307 lagde sig som sædvanligt i spidsen af bilsalget. I november blev der solgt 386. Peugeot 307 lagde sig som sædvanligt i spidsen af bilsalget. I november blev der solgt 386.

Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører
Der blev solgt 8.232 personbiler i november, hvilket er en beskeden stigning på 1 procent i forhold til november 2002.

De private købere tegnede sig for en stigning på 2,6 procent fra 4.720 enheder i november 2002 til 4.832 i år. Derimod faldt salget til firmaer med 1,4 procent.

"Vi håber, at de seneste måneders svage, men positive tendens for bilsalget er det første tegn på, at bilsalget fortsat vil udvikle sig positivt. Det er dog bekymrende, at branchen for 4. år i træk har udsigt til et salgstal, der indebærer, at bilparkens gennemsnitsalder stiger. Vi tror ikke, at et økonomisk opsving i 2004 kan øge bilsalget til de 135.000 til 140.000, som vil være ensbetydende med en stabil udskiftning af bilparken. En løbende fornyelse af bilparken forudsætter imidlertid en reform af vores nuværende bilafgiftssystem, der er forældet, kompliceret, uigennemskueligt og administrativt tungt, og som straffer biler med nye miljøteknologier og sikkerhedssystemer," udtaler administrerende direktør Bent Mikkelsen fra De Danske Bilimportører.

Varebilsalget stigende
Der blev indregistreret 2.836 nye varebiler, og dermed steg varebilsalget med godt 7 procent i forhold til samme måned sidste år.

Årets første 11 måneder viser dog et fald på små 2 procent sammenlignet med 2002.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.