• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. december 2003 - Pressemeddelelse - Hyundai

Rekord-år for Hyundai

Hyundai for første gang over 5.000 solgte biler på et år

Hyundai Getz har en stor del af æren for Hyundais salgsrekord. Hyundai Getz har en stor del af æren for Hyundais salgsrekord.

Pressemeddelelse - Hyundai
Danmarks 57 Hyundai forhandlere har haft forrygende travlt i år. Måned efter måned har salget ligget højt, og i udgangen af november blev nøglerne til bil nummer 5.000 udleveret.

Årets salgstal bliver det højeste nogensinde i Hyundais 11-årige historie i Danmark - og cirka 1.000 biler højere end den hidtidige rekord, sat i 2002 med 4.434 biler.

"Vi er naturligvis ovenud glade for, at vores biler er blevet så populære hos danskerne," siger Henning Hansen, administrerende direktør i Hyundai Bil Import A/S.

Stigende markedsandele
Salget bringer Hyundais andel af det danske personbilmarked op på ca. 5 procent. Mens andelen af varebilmarkedet ligger på godt 3 procent. Den totale markedsandel ved udgangen af november var 4,4 procent.

"I 2004 går vi igen efter en forøgelse af salget i forhold til 2003," siger Henning Hansen, som fortæller, at Hyundai i sit første år i Danmark i 1992 solgte 310 biler.

Den flotte fremgang skal ses på trods af, at der totalt set er blevet solgt færre biler i Danmark i 2003 end i 2002. Tilbagegangen ser ud til at blive på cirka 16 procent.

Getz i førertrøjen
Ikke mindst Hyundai Getz har del i æren for salgsrekorden. Med sit design, sin rummelighed, masser af udstyr, gode køregenskaber og værdi for alle pengene er den blevet et hit. Over 2.000 danskere har i løbet af 2003 sat sig i det multijusterbare førersæde, og i sommer blev Getz kåret til "Årets bestseller" - bilen med den bedste totaløkonomi blandt Danmarks 20 mest solgte modeller af vurderingstjenesten bilpriser.dk.

I marts fik Getz følgeskab af den nye Hyundai Accent-model, som satte ekstra skub i salget, så Hyundai i marts opnåede at være det sjette mest solgte bilmærke i Danmark med en markedsandel på 6,2 procent. - Marts måned og hele året viser os, at Hyundai nok skal nå sin globale målsætning om at være blandt verdens fem mest solgte bilmærker i 2010, siger Henning Hansen.

Bredt udvalg
Getz og Accent er de mest populære Hyundai biler - men en række andre modeller i den brede modelpalette har også været stærkt medvirkende til salgsrekorden.

Det gælder ikke mindst Matrix, den rummelige, praktiske MPV, designet i samarbejde med det italienske designhus Pininfarina. Matrix fås nu med aircondition uden merpris. Også den store Trajet MPV er populær, og efter prisnedsættelsen på 20.000 kr. i november ligger den i et prisleje, hvor ingen af konkurrenterne kan være med. Santa Fe og Sonata nyder stor popularitet og har opnået fornemme salgstal i 2003.

2004 byder fra starten på to introduktioner, nemlig Getz med 1,5 liters common rail dieselmotor, og Elantra i en helt ny udgave med blandt andet kraftigere motorer.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.