Handelsguide - Bilpriser.dk

Hvordan kan jeg fjerne en afskrabning i det yderste laklag?

Af ask-alex.dk
En flad afskrabning, på fx en skærm, ser grim ud og skæmmer bilen. Men afskrabninger er ikke så alvorlige endda, fordi selve bilens metal tit ikke er skadet. Mange afskrabninger er ofte ikke lakskader, men afsmitning af farve, man har strejfet. En ren, blød klud kan ofte fjerne farven. Er der alligevel sket en afskrabningsskade på lakken, skal denne repareres.

Du skal bruge:

  • Meget fint sandpapir eller smergellærred
  • Grundmaling
  • Originallak
  • Fortynder
  • En ren, blød klud
  • Voks til voksbehandling
1. Forberedelse:
Det område af bilen du skal reparere, skal være helt tørt og rent. Prøv så vidt muligt også at holde omgivelserne fri for støvpartikler. Sørg samtidig for, at der er god udluftning, når du skal til at lakere.

2. Slib med nænsom hånd det skadede område med meget fint sandpapir. Slib lidt ind over lakken ved siden af skaden. Det er ikke meningen, at du skal slibe i bund til metallet. Overfladen skal blot føles jævn med den omgivende lak og gøres en anelse ru, så den nye lak kan binde.

3. Når du har slebet færdig, skal alt slibestøv fjernes. For at begrænse laktågen når du spraymaler, skæres en skabelon i pap eller avispapir. Skær papskabelonen i form som det område, der skal lakeres, men lidt større. Hvis du laver skabelonen af avispapir, klæbes den på med malertape.

4. Ryst spraydåsen grundigt i et minuts tid. Hold papskabelonen ca. 5 cm ud fra det område, der skal lakeres, og hold spraydåsen ca. 20 cm fra skabelonen. Spray et tyndt lag på i flere omgange, indtil skaden ikke ses mere.


5. Hvis lakken begynder at løbe, fjernes al lakken med fortynder, og sprøjteprocessen gentages. Giv det nylakerede område en voksbehandling, men først når den nye lak er tørret helt igennem.

Karosseriområdets forfatter
Hos ask-alex.dk kan du finde svar på spørgsmål om alt mellem himmel og jord: biler, både, stueplanter og meget andet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.