• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. maj 2023 - Honda

Honda præsenterer e:Ny1

Honda har afsløret sin anden fuldt elektriske bil.

e:Ny1 er en helt elektrisk, kompakt SUV, der tilbyder Hondas velkendte dynamik og responsive kørsel samt førsteklasses niveauer af kørekomfort. e:Ny1 er en helt elektrisk, kompakt SUV, der tilbyder Hondas velkendte dynamik og responsive kørsel samt førsteklasses niveauer af kørekomfort.

Honda


Honda har afsløret sin anden fuldt elektriske bil, e:Ny1, ved en European Media Event i Offenbach, Tyskland. Det er mærkets anden rene EV, der ankommer til Europa efter den meget roste Honda e bybil, og den er designet til at imødekomme de voksende kundekrav om helt elektriske B-segment SUV'er.
 
Med et frisk, markant design og den nyeste, avancerede teknologi følger e:Ny1 Hondas udviklingsfilosofi, der sætter mennesket i centrum, og det udnytter modellens fuldt elektriske drivlinje fuldt ud for at levere en SUV, der er sjov at køre, er smidig og har forbedret kørsel og intuitiv alsidighed.
 
En dristig og sofistikeret udvendig æstetik er skabt af et kort udhæng foran, store hjul og en bred sporvidde. e:Ny1 markerer også debuten for Hondas helt nye elektriske identitet med hvide ‘H’ logoer rundt om på bilen, herunder logoet på fronten, hjulkapslerne og rattet. Desuden er der brugt en ny skrifttype til ‘Honda’ på bagklappen for et markant look, der vil gå igen på Hondas fremtidige elbiler.
 
En smart indpakning af de elektriske drivlinjekomponenter sikrer, at e:Ny1 kan tilbyde bemærkelsesværdig indvendig plads og komfort. En helt ny midterkonsol byder på et enkelt layout af let tilgængelige knapper, flere opbevaringsmuligheder og trådløs opladning, mens et overskueligt instrumentbræt toppet af en stor 15,1" berøringsskærm giver adgang til en omfattende pakke af infotainment- og køremuligheder. 
 
e:Ny1 bygger på Hondas nyudviklede e:N Architecture F, en platform med frontmotor, der fokuserer på tre fundamentale egenskaber: En dedikeret karrosseristruktur med stor stivhed, et lavt tyngdepunkt samt en omhyggeligt udført aerodynamik under gulvet, der sikrer, at SUV'en leverer en sjov og tillidsvækkende kørsel.
 
Desuden omfatter platformen en højtydende letvægts tre-i-en integreret drivlinje, elmotor og transmission. Den genererer et maksimalt output på 150 kW og 310 Nm moment, og er konstrueret til at levere en smidig og komfortabel acceleration og deceleration. Under gulvet ligger et litium-ion batteri med høj kapacitet, der leverer op til 412 km (WLTP) rækkevidde og hurtig DC lade-kapacitet, der kan gå fra 10 til 80 % på bare 45 minutter.
 
Et helt nyt chassis, udviklet specielt til batteridrevne elbiler, sikrer en forbedret vridningsstabilitet – nøglen til det er højstyrkestål, der er anvendt i 47 % af e:Ny1’s karosseri (efter vægt). Sammen med den nye platform og drivlinje tilbyder det tilsammen den dynamiske ydelse, exceptionelle komfort og raffinement, købere forventer af Hondas nyeste EV.
 
“Vores e:Ny1 er det logiske, næste skridt i vores elektrificeringsrejse i Europa,” udtaler Tom Gardner, Senior Vice President i Honda Motor Europe Ltd. “Vores udviklingsfilosofi blander intelligent, kundecentreret teknologi med smukt design og sjov køredynamik. Denne seneste SUV er et eksempel på Hondas forpligtelse til elektrificering, og er det nyeste trin på Hondas elektrificeringsrejse.”

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.