• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. december 2022 - Toyota

Toyota lufter fremtidens bZ-elbil

Toyota har netop løftet sløret for en helt ny konceptbil.

Konceptbilen er designet som en fuldt elektrisk bil og hylder dobbeltheden med både et minimalistisk design, som man ville forvente af en elbil, og fremtidens vitale udtryk. Konceptbilen er designet som en fuldt elektrisk bil og hylder dobbeltheden med både et minimalistisk design, som man ville forvente af en elbil, og fremtidens vitale udtryk.

Toyota

 
Toyota har en ambition om at præsentere 30 nye elbiler på globalt plan frem mod 2030. Derfor er der fuld damp på elkedlerne hos den japanske mobilitetsgigant, som nu lufter endnu en ny elbil under mærkets subbrand, bZ, der står for Beyond Zero.

I første omgang er der tale om en konceptbil med navnet Toyota bZ Compact SUV Concept, der sender et bemærkelsesværdigt signal om, hvad der er i vente for kunder i en ikke alt for fjern fremtid.
 
Toyota har netop løftet sløret for en helt ny konceptbil, der skal give et indblik i fremtidens elbil under mærkets elbils subbrand, bZ, der står for Beyond Zero. Navnet på den nye konceptbil er Toyota bZ Compact SUV Concept, hvilket røber, at der er tale om en kompakt SUV eller crossover i mellemklassen.
 
Konceptbilen er designet som en fuldt elektrisk bil og hylder dobbeltheden med både et minimalistisk design, som man ville forvente af en elbil, og fremtidens vitale udtryk. Det skarpt designede koncept viser en nulemissionsbil bygget af flere bæredygtige materialer med lavt aftryk og udstråler dynamik, førende teknologi og har et stilfuldt udseende.
 
Den aerodynamiske form bidrager til konceptbilens futuristiske look, hvor de store hjul er skubbet helt ud i hjørnerne. Det giver bilen et aggressivt udtryk og får det næsten til at se ud som om, at den bevæger sig, selv når den holder stille. Korte udhæng for og bag og skarpe vinkler over hele bilen gør, at bZ Compact SUV Concept skiller sig ud og ligner det, som den er, et avanceret, teknologisk køretøj.
 
Plantebaserede sæder
Det kantede design går igen inde i kabinen, hvor minimalismen hersker og derudover byder på sæder lavet af plantebaserede materialer og genbrugsmaterialer helt i tråd med Beyond Zero-temaet i Toyotas bZ-serie.
 
En del af tanken bag Beyond Zero er nemlig, som det ligger i navnet, at gå udover eller længere end nul – underforstået nul emissioner.
 
Oplevelsen for fører og passagerer i kabinen er helt særlig. En virtuel personlig assistent i bilen forbinder alle personer til bilen gennem lyd og visuelle lysende signaler, der bevæger sig rundt i kabinen og reagerer på kommandoer fra for- eller bagsædepassagerer.
 
Toyota bZ Compact SUV Concept bliver for første gang vist frem på biludstillingen Los Angeles Autoshow i disse dage. Det er endnu uvist, hvornår en endelig produktionsudgave af bZ Compact SUV Concept vil blive præsenteret, men Toyota vil offentliggøre flere informationer om konceptbilen allerede til december.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.