• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. juli 2022 - Applus Bilsyn

Flere tager på bilferie

Trods høje brændstofpriser: Bilferie er igen i år populært.

Det kan godt være, at coronaen sænkede bilisternes kør selv-lyst, men det gør de galoperende brændstofpriser ikke. Bilferie er igen i år populært. Det kan godt være, at coronaen sænkede bilisternes kør selv-lyst, men det gør de galoperende brændstofpriser ikke. Bilferie er igen i år populært.

Applus Bilsyn
 
Ny undersøgelse viser, at antallet af bilrejsende, til trods for skyhøje brændstofpriser, rent faktisk er højere i år end i de foregående år. – Vi oplever enorm interesse, forklarer Dansk Bilferie. Se hvordan du reducerer rejseomkostningerne.

’Skal der være fest, så lad der være fest’.

Sådan lyder mere eller mindre devisen, danske bilister rejser efter, når de i de kommende uger tager på bilferie i udlandet. For ikke nok med at flere bilister end i de seneste år stævner ud på kør selv-ferie, tilsyneladende tager de fleste bilister sig også råd til - selvom brændstofpriserne lige nu stikker af – en tiltrængt bilferie ’med det hele’.

Applus Bilsyn har i en ny undersøgelse spurgt 1.276 bilister, i hvilket omfang de stigende brændstof- og forbrugerudgifter påvirker deres lyst til at tage på bilferie.
 
Hver anden bilist svarer, at bilferien i år bliver ’business as usual’, og at de ikke ændrer på deres rejsevaner for at reducere rejseomkostningerne. En ud af fire svarer ’ved ikke’, mens den sidste fjerdedel enten sparer lidt på hotel, mad eller andre fornødenheder undervejs.
 
Vil man reducere omkostninger, bør man bl.a. være opmærksom på, i hvilket land man tanker, og hvor hurtigt man kører, og så bør man tjekke sin bil inden afrejse, så risikoen for mekaniske problemer og dermed reparationer undervejs er mindst mulig, lyder anbefalingen fra Applus Bilsyn. 

Kør selv-rejsebureau oplever ’boom’
Tallene viser samtidig, at 50 procent af de adspurgte – eller hver anden bilist - kører på bilferie i dette års sommer, hvilket er fem procent flere end i de foregående tre år, hvor bilsynsvirksomheden har gennemført en identisk undersøgelse. 

En tendens man nikker genkendende til hos landets største kør selv-rejsebureau, Dansk Bilferie.

- Det er præcis det, vi oplever. Efter to år med corona og tilbagegang sender vi i år mange flere familier afsted på bilferie i udlandet. Vi har allerede solgt 70 procent flere rejser sammenlignet med de samme uger i maj og juni for tre år siden. De fleste af vores kunder tager til Italien og Kroatien, da det er relativt tæt på, og vi oplever ikke, at vores rejsende går på kompromis. Folk har haft et opsparet behov for at rejse ud, og nu skal de bare afsted, siger Lars Lyhne Jensen, kommerciel direktør og medejer af Dansk Bilferie, der arrangerer rejser for mere end 50.000 danskere denne sommer.

Den voksende lyst til at køre ud i Europa afspejles også i tallene fra Applus Bilsyn. 
- I 2021 og 2020 valgte henholdsvis 66 og 62% af bilejerne at køre på sommerbilferie i Danmark, men i år er dette tal kun 34%, viser vores undersøgelser. Frygten for corona er mere eller mindre væk nu, og så vil folk opleve andre himmelstrøg igen. Derfor tager flere af os i år til eksempelvis Tyskland, Frankrig og Sverige, siger John Gantzhorn, teknisk konsulent hos Applus Bilsyn. 

Sådan kører du udenom de store udgifter
Og hvis bilister endelig ønsker at skære i rejseudgifterne, hvilke råd kan de så navigere efter?

Ifølge John Gantzhorn bør man indledningsvis undersøge sin bil før afrejse og tjekke op på bilens olie og væsker samt lys og de grundlæggende mekaniske funktioner. Hvert år rammes tusindvis af biler af mekaniske problemer i udlandet, og har man ikke en forsikring, der dækker et eventuelt mekanikerbesøg, så kan der ligge en uforudset og varierende udgift her, forklarer John Gantzhorn. 

Planlæg hvor du skal tanke
- Skal man sydpå, giver det god mening at vente med at tanke, indtil man når Tyskland, hvor benzinprisen eksempelvis er 3,5 kroner lavere end herhjemme. Endelig bør man reducere hastigheden, så bilen forbrænder mindre. En gennemsnitlig bil forbruger 38 pct. mere brændstof ved 110 km/t, end den gør over den samme afstand ved 80 km/t, viser en tidligere britisk undersøgelse. Husk desuden miljøzonemærket til Tyskland og pas på kørsel i historiske byzoner, der i Italien (ZTL) takseres med cirka 100 euro per overtrædelse, forklarer John Gantzhorn.

Det kan godt være, at coronaen sænkede bilisternes kør selv-lyst, men det gør de galoperende brændstofpriser ikke. Bilferie er igen i år populært.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.