• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. juni 2022 - FDM

Undgå at bruge ferien i kø

Her er de tyske vejarbejder, feriebilisterne skal undgå.

Højsæson for vejarbejde og tæt ferietrafik kan gøre kør selv-ferien til en prøvelse. Højsæson for vejarbejde og tæt ferietrafik kan gøre kør selv-ferien til en prøvelse.

FDM
 
Efter et par år i corona-dvale ventes sommerens ferietrafik at nå niveauet fra 2019. Samtidig lurer omkring 1.000 vejarbejder på den tyske Autobahn. FDM har samlet et overblik over de værste flaskehalse og tips til, hvordan man undgår at sidde fast.
 
Bilen skal pakkes med ekstra meget tålmodighed, hvis sommerens kør selv-ferie bringer familien ud på de europæiske veje. Efter at have ligget i corona-dvale et par år er der nemlig igen udsigt til Staugefahr på især den tyske Autobahn, hvor ferietrafikken falder sammen med højsæsonen for vejarbejder. Allerede nu er der gang i lige knap 1.000 vejarbejder rundt om i Tyskland, viser tal fra FDMs søsterorganisation ADAC.
 
Selvom vejarbejderne fordeler sig over hele Tyskland, får danske bilister svært ved helt at styre udenom på vej sydpå. Både på Autobahn A7 (Flensborg-Ulm) og A9 (Berlin-München), som mange danskere kører ad, er flere vejarbejder i gang. Det samme gælder på A3 mellem Würzburg og Nürnberg.
 
”Skal man på kør selv-ferie i Europa, må man indstille sig på længere rejsetid og risiko for kødannelse. Især i Tyskland, hvor sommerens trafik ventes at nå niveauet fra før corona i 2019. Tager man sine forholdsregler, kan man dog minimere risikoen for at sidde fast. For eksempel ved at køre om natten, hvis det er muligt, eller midt på ugen. Og så skal man helt undgå de store byer som Hamborg og Berlin i myldretiden,” siger indholdsredaktør på FDM.dk, Karsten Meyland Lemche.
 
Et enkelt lyspunkt er dog, at det tyske kørselsforbud for lastbiler fra weekenden og frem til udgangen af august udvides, så det gælder både lørdage og søndage.
 
Men det er langtfra kun vejarbejder, der kan sætte humøret på en prøve. Det samme kan ferietrafikken. Den tager kun til og ventes at toppe midt i juli, hvor weekenderne og især lørdage, som er skiftedag på mange feriedestinationer, kan være slem. Det gælder ikke bare i Tyskland, men særligt på de store ruter som E45 over Brennerpasset mellem Østrig og Italien og Karawanken-tunnellen mellem Østrig og Slovenien, som mange kører ad på vej til Kroatien.
 
”Hvis det er muligt, bør man undgå at ramme disse strækninger på lørdage i juli og den første del af august, hvor trafikken har det med helt at gå i stå. Et godt råd er derfor at køre igennem dem om fredagen og så evt. tage en overnatning,” siger Karsten Meyland Lemche og tilføjer:
 
”Derudover bør man løbende orientere sig om trafiksituationen. Det kan være via radio eller brug af Google Maps, der giver en live-opdatering og selv foreslår alternative ruter, hvis trafikken længere fremme sander til. Derudover opdaterer vi sommeren igennem FDMs køprognose hver uge.” 
 
Også den periodevise grænsekontrol rundt om i Europa kan give ventetid. Det gælder især de to store sydlige grænseovergange fra Østrig og ind i Tyskland, Kiefersfelden (Kufstein-Rosenheim A93) og Walserberg (Salzburg-München A8).
 
FDM har samlet nogle udvalgte strækninger, hvor vejarbejde kan drille bilister:  

A3: Würzburg-Nürnberg – her er der flere vejarbejder på strækningen i begge retninger

A4: Chemnitz i retning mod Dresden mellem motorvejskryds Dresden-Vest og Dresden-Neustadt

A6: Nürnberg-Mannheim i begge retninger mellem motorvejskryds Weinsberg og Heilbronn/Untereisesheim

A7: Hannover-Kassel i begge retninger mellem Hannover-Syd og Hildesheim

A7: Würzburg-Ulm i begge retninger mellem motorvejskrydsene Feuchtwagen/Crailsheim og Biebelried

A8: Stuttgart-Karlsruhe i begge retninger mellem Pforzheim-Syd og Pforzheim-Nord

A9: Berlin-Nürnberg i begge retninger mellem Leipzig-Vest/Merseburg og Thurland

A9: Halle/Leipzig-Nürnberg i begge retninger mellem motorvejskryds Nürnberg-Øst og motorvejskryds Nürnberg

Derudover ventes der i weekenden tæt trafik på bl.a. disse strækninger: 

A1: Lübeck-Hamborg

A7: Flensborg-Hamborg-Hannover-Würzburg-Ulm-Füssen/Reutte

A8: München-Salzburg

A9: Nürnberg-München

A10: Berliner Ring

A19: Rostock – motorvejskryds Wittstock/Dosse

A24: Hamborg-Berlin

A93: Motorvejskryds Inntal – Kufstein (grænseovergang

A99 München Ring

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.