• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. marts 2022 - MINI

Ny MINI på glatis

Næste generation af den elektriske MINI testes i Lapland.

Næste generation af den elektriske MINI 3-dørs testes på sne og is i Lapland i Nordsverige. Næste generation af den elektriske MINI 3-dørs testes på sne og is i Lapland i Nordsverige.

MINI
 
Den nye MINI 3-dørs bliver startskuddet på den femte modelgeneration af MINI. Den nye fuldelektriske version af den klassiske original testes nu i vinterlandskabet i Lapland i Nordsverige.

En ny og fuldelektrisk model fra MINI gennemgår nu de første køredynamiske test på BMW Groups vintertestcenter i Arjeplog i Nordsverige - et vigtigt kapitel i udviklingsfasen for den fremtidige serieproduktion. 

Prototypens elektriske drivlinje, højspændingsbatteriet, elektronik og opladningsteknologi testes i et udfordrende miljø med temperaturer, der ligger et godt stykke under frysepunktet. De snedækkede veje og isdækkede søer giver det perfekte grundlag for test og finjustering af styretøj, motor og undervogn.

Den nye MINI 3-dørs er den første i MINI familiens femte modelgeneration. Med et bilkoncept designet til elektrisk køreglæde, er den nye udgave af originalen gearet til at levere de for MINI så velkendte dyder som kreativ brug af plads og underholdende køreegenskaber - præcist, som det har været i nu mere end 60 år for MINI.

"MINI er på en vækstrejse, der bevæger sig i retning af en helt elektrisk fremtid. Vores ikoniske MINI 3-dørs vil maksimere vores kunders oplevelse gennem den elektrificerede gokart-fornemmelse kombineret med digitalisering og et minimalt miljømæssigt fodaftryk," siger Tina Jarlerud, som er chef for MINI i Norden.

Den nye MINI 3-dørs vil blive suppleret af efterfølgeren til den nuværende MINI Countryman, som også vil blive lanceret i en helt elektrisk version. I 2022 vil MINI desuden præsentere et nyt koncept for en kommende crossover-model.

Den næste generation vil byde på urban køreglæde på en endnu mere puristisk måde. Noget, som især vil mærkes i det ikoniske design, detaljerigdommen, traditionen og passionen for innovation.
 
Det er mere end 20 år siden, at det britiske ikon blev relanceret som en del af BMW Group. Siden da har MINI været en succeshistorie - også i Danmark. Kursen videre er sat - den er elektrisk. Fra 2030 og frem vil MINI kun lancere elektriske modeller.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.