• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. december 2021 - Kia

Verdenspremiere på ny Kia Niro

Den perfekte kombination af rummelighed og SUV-look.

Den helt nye Niro vil kunne fås med HEV-, PHEV- og rent elektriske drivlinjer til næste år. Den helt nye Niro vil kunne fås med HEV-, PHEV- og rent elektriske drivlinjer til næste år.

Kia


I forbindelse med Seoul Mobility Show 2021 har Kia Corporation i dag for første gang præsenteret den helt nye Niro, som skal gøre bæredygtig mobilitet tilgængelig for alle. 

Den helt nye Niro er et udtryk for Kias ambition om at skabe en mere bæredygtig fremtid. Som en integreret del af Kias stadigt voksende modelprogram med miljøvenlige modeller vil den helt nye model imødekomme de komplekse behov hos de kunder, der tænker på bæredygtighed.

”Kia fortsætter sit arbejde på at skabe en mere bæredygtig fremtid og inviterer alle til at komme med på rejsen ind i en ny æra inden for mobilitet”, fortalte Ho Sung Song, som er President og CEO hos Kia. ”Den helt nye Kia Niro gør det nemt at føre en bæredygtig livsstil takket være bæredygtige materialer, avanceret teknologi og elektriske drivlinjer, mens den samtidigt opfylder kundernes praktiske behov.”

Den helt nye Niro er nyudviklet helt fra bunden i henhold til koncernens Opposites United-designfilosofi, og den opfylder værdisættet ”Joy for Reason”. Den er inspireret af naturen – ikke alene i designet, men også i valget af farve, materialer og finish, som rammer en perfekt balance mellem miljømæssig ansvarlighed og en fremtidsorienteret tilgang.
 
Den store påvirkning fra 2019 Habaniro concept ses tydeligt på Niros udvendige design, det dristige crossover-look og det tofarvede hightech-karrosseri. En c-stolpen bagest forbedrer luftstrømmen og dermed aerodynamikken, og den flyder sammen med de boomerangformede baglygter. 

Kias signatur-”tiger face” er blevet ændret på den helt nye Niro, og den forløber nu fra motorhjelmen og hele vejen ned til det robuste panel nederst på karrosseriet. Det moderne frontdesign fuldendes af det iøjnefaldende ”heartbeat”-LED-dagskørelys, som giver bilen et selvsikkert og imponerende look på vejen. 

Det unikke lodrette baglygtedesign fremhæver bilens aerodynamik og teknologi. Det fremhæver bilens bredde og stabile fremtoning med de stærke skuldre og de lodrette ruder. Designet af Niros bagende kombinerer enkle overflader med dynamiske sektioner, der understreger bilens modernitet og gør bilen endnu mere attraktiv for kunderne.
Det sammenhængende design forener effektiv aerodynamik og bæredygtige materialer. Den perfekte kombination af rummelighed og SUV-look. 

Som et klart signal om Kias dedikerede tilgang til bæredygtighed og som en indikation af fremtidens modeludvikling er kabinen i den helt nye Kia Niro fremstillet med brug af genbrugsmaterialer. Loftbeklædningen er fremstillet af genbrugt tapet, sæderne er fremstillet af Bio PU med udtræk af eukalyptusblade, og dørpanelerne er lakeret med BTX*-fri lak, så miljøbelastningen ift. mængden af affald reduceres. 

Instrumentpanelets kurver rundt om personerne på forsæderne har horisontale og diagonale linjer, der skaber kontraster og dermed en beroligende, men uregelmæssig æstetik. Den flotte midterkonsol er nem at betjene og huser den elektroniske drejekontakt til gearskift. Den er placeret på den brede overflade i sort højglans, hvilket giver et enkelt og moderne look. Audio-visual-skærmen og luftdyserne er integreret i de diagonale mellemrum i det moderne instrumentpaneldesign, og ambientebelysningen skærper sanserne og skaber et indbydende interiør.
 
De slanke og moderne sæder øger rummeligheden, komforten og stilen med deres hightech-sædemekanisme med lav vægt. På bagsiden af nakkestøtterne er der en nyttig tøjkrog, og nakkestøtternes slanke udformning bidrager til fornemmelsen af plads.

Den helt nye Niro vil kunne fås med HEV-, PHEV- og rent elektriske drivlinjer til næste år.

*BTX-fri lak er en vandbaseret lak, som ikke indeholder benzen, toluol og xylol isomer.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.