• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. april 2021 - CUPRA

Topkarakter i sikkerhed

CUPRA Formentor scorer topkarakterer i sikkerhedstest.

CUPRA Formentor har, hos Euro NCAP, gennemgået en serie reviderede tests, som blev indført i 2020 for at skærpe kravene til sikkerhed. CUPRA Formentor har, hos Euro NCAP, gennemgået en serie reviderede tests, som blev indført i 2020 for at skærpe kravene til sikkerhed.

CUPRA

Formentor har som den første selvstændige model fra CUPRA været gennem Euro NCAP’s uafhængige sikkerhedstest, hvor den sportslige Formentor opnåede de maksimale fem stjerner i det nye og skærpede testprogram.

Formentor er ikke blot den første selvstændigt udviklede model fra CUPRA. Modellen er nu også den første CUPRA, som har været i hænderne på sikkerhedseksperterne hos den uafhængige testorganisation Euro NCAP. Som forventet, opnåede den sportslige Formentor de maksimale fem stjerner, hvilket er endnu et vigtigt skridt i udviklingen af det spanske performancemærke.

“CUPRA har allerede vist store fremskridt som selvstændigt mærke, og ved at have gennemført Euro NCAP’s krævende sikkerhedstest for første gang, markeres atter et stadie i udviklingen. Det er en milepæl, men også en udfordrende én, eftersom organisationen løbende gør testen mere vanskelig at gennemføre. Heldigvis beviser de flotte resultater, at CUPRA Formentor også er designet til at opfylde de nye, skærpede krav til sikkerhed,” siger Executive Vice President, Research and Development hos CUPRA og SEAT, Dr. Werner Tietz.

Større fokus på aktive sikkerhedssystemer
CUPRA Formentor har, hos Euro NCAP, gennemgået en serie reviderede tests, som blev indført i 2020 for at skærpe kravene til sikkerhed, og som har gjort det endnu sværere at opnå de maksimale fem stjerner – blandt andet en ny måde at teste frontal- og sidekollisioner. Men det nye testprogram har ikke kun fokus på passiv sikkerhed, da det nu også lægger større vægt på aktive sikkerhedssystemer, som assisterer føreren under kørslen eller reducerer risikoen for skader ved sammenstød.
Udviklingen af en række sikkerheds- og komfortteknologier, der gør det mere sikkert og trygt at køre rundt i CUPRA Formentor, har samtidig været afgørende i forhold til at imødekomme kravene i Euro NCAP’s sikkerhedstest. Systemer som Side Assist*, Exit Assist*, Trafikskiltegenkendelse*, Adaptiv fartpilot og Pre-Crash Assist* arbejder alle sammen for at skabe den mest sikre bobbel omkring bilen.

Formentor sætter sikkerheds-benchmark
Læg dertil de syv airbags, inklusive en centerplaceret airbag forrest, Front Assist med bil-, fodgænger- og cyklist-genkendelse, Emergency Steering Assist, Lane Assist og Emergency e-Call, og CUPRA Formentor giver dig en af de mest sikre biler på markedet lige nu – både for fører og passagerer, men også for fodgængere, cyklister og andre bløde trafikanter.
Under det omfattende sikkerhedstestprogram scorede CUPRA Formentor højt indenfor alle områder: Voksensikkerhed: 93 %, Børnesikkerhed: 88 %, Bløde trafikanter: 68 % og Sikkerhedssystemer: 80 %.
 
Testorganisationen revurderer deres testpraksis hvert andet år og dette års forbedringerne har gjort testprogrammet til det mest sikre til dato. 
*Ekstraudstyr

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.