• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. februar 2021 - Applus Bilsyn

Sort is sender bilister i grøften

På en dag havde Falck 300 udkørsler i Sønderjylland.

Falck måtte ud at hjælpe hundredvis af bilister på grund af snefald, masser af ’sort is’ og flade batterier. Falck måtte ud at hjælpe hundredvis af bilister på grund af snefald, masser af ’sort is’ og flade batterier.

Applus Bilsyn

Torsdag og fredag i sidste uge måtte Falcks vejtjeneste komme flere hundrede personbiler til undsætning. På grund af store snefald især i Sønderjylland og på Fyn kædet sammen med store mængder isslag endte bilisterne med at sidde fast og skulle trækkes fri. 
 
- I går torsdag havde vi 300 udkørsler i Sønderjylland, hvor der er faldet masser af sne og kommet isslag eller sort is på vejene. Mange bilister skøjtede af vejene og endte i grøften, så vi måtte trække dem fri. I dag fredag har vi haft omkring 1.200 assistancer i hele landet, hvilke inkluderer alle former for hjælp. Eksempelvis er rigtig mange batterier afladet i frosten, siger Lisbeth Nedergaard, trafiktalsperson hos Falcks Vejtjeneste.
 
Mange flere udkørsler hvis frost- og snevejr fortsætter
Ifølge Lisbeth Nedergaard er der tale om forholdsvis mange udkørsler, fordi der ’i øjeblikket ikke er mange køretøjer på vejene på grund af pandemien’. Tendensen kan meget vel fortsætte.
 
- Kommer der lige så meget sne og is i de kommende uger, og ifølge meteorologerne er det bestemt muligt, så kan vi godt få lige så mange udkørsler her, tilføjer hun.
 
Hos Applus Bilsyn, der er eksperter i bilers køreegenskaber og sikkerhed, anbefaler man at lade bilen stå, hvis man ikke har vinterhjul på. 
 
- Er der sne og is på vejene, så er der, som tallene fra Falck viser med al tydelighed, forøget risiko for at rutsje af vejen, hvis man ikke har vinterdæk til at holde bilen fast. Kør forsvarligt og efter forholdene. Skift gerne til vinterhjul, hvis det ikke allerede er gjort. Så bremser bilen bedst, lyder de enkle råd fra Paul Christensen, ansvarlig for teknik og kvalitet. 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.