• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. december 2020 - FDM

Elbil er Årets Bil 2021

Volkswagen ID.3 er Årets Bil i Danmark 2021.

VW ID.3 er Årets Bil i Danmarks 2021. Det er andet år i træk, at en elbil løber med den ærefulde titel. (Foto: FDM) VW ID.3 er Årets Bil i Danmarks 2021. Det er andet år i træk, at en elbil løber med den ærefulde titel. (Foto: FDM)

FDM

Efter tæt opløb løb VW ID.3 tirsdag eftermiddag med titlen som Årets Bil i Danmark 2021. Det er andet år i træk, en elbil kåres som Årets Bil i Danmark. På andenpladsen slog Seat Leon lige akkurat Toyota Yaris. Årets vinderbil kan stort set alt det, man forventer af en moderne bil, mener FDM.

VW ID.3 er Årets Bil i Danmark 2021. Den nye elbil løb med titlen, da foreningen Danske Motorjournalister tirsdag eftermiddag uddelte prisen hos FDM i Lyngby.
 
Det er andet år i træk, at en elbil kåres som Årets Bil i Danmark. Sidste år var det Tesla Model 3, der løb med den ærefulde titel.
 
VW ID.3 er tyske Volkswagens første elbil bygget fra bunden. Og selvom den først blev lanceret i Danmark i efteråret, har det været nok til at overbevise juryen.
 
For FDMs biltekniske redaktør kommer valget af VW ID.3 som vinder af årets titel derfor ikke som en overraskelse:
 
”Trods visse skønhedsfejl er der samlet set tale om en elbil, der kan stort set alt det, man forventer af en moderne bil. Den varsler godt nyt for fremtidens bilkøbere og viser i praksis, at det at køre i en elbil både kan være sjovt, komfortabelt og økonomisk attraktivt. Og som Euro NCAP-testen viste, er sikkerheden i top,” siger FDMs biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen.
 
Som noget nyt var finalefeltet i år udvidet fra fem til syv biler. Her var der bare få point mellem Seat Leon og Toyota Yaris på 2. og 3. pladsen. Derudover var feltet kendetegnet ved, at kun én af bilerne, BMW 4-serie, i øjeblikket ikke fås i en elektrificeret udgave.
 
”Bilerne i årets finalefelt repræsenterer på hver deres måde den bilverden, vi netop nu har foran os. Der er to rene elbiler, en enkelt der både fås som el-, benzin- og dieselbil, en hybridbil og to plugin-hybrider samt en enkelt såkaldt muskelbil. Og netop den blanding af koncepter afspejler de valg, forbrugeren står overfor, når der skal vælges en ny bil. For få år siden var elbiler en sjældenhed, men om få år vil det nok være svært at få øje på andet end elbiler,” siger Søren W. Rasmussen.

Sådan blev pointene fordelt:
1. VW ID.3                    150 point
2. Seat Leon                   122 point
3. Toyota Yaris               114 point
4. Peugeot 2008              91 point      
5. BMW 4-serie              64 point
6. Honda e                      63 point
7. Renault Captur           56 point

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.