• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. oktober 2020 - Applus Bilsyn

Over 1 mio. skifter dæk i oktober

Danskerne er godt i gang med at få vinterdæk på bilen.

Selvom frosten holder igen, er danskerne allerede godt i gang med at få vinterdæk på bilen, viser ny undersøgelse. De fleste gør det selv. Selvom frosten holder igen, er danskerne allerede godt i gang med at få vinterdæk på bilen, viser ny undersøgelse. De fleste gør det selv.

Applus Bilsyn


Ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har spurgt 1.601 bilister i september, viser, at flertallet af bilisterne får nye hjul på bilen fra oktober og frem. 
 
Stort behov for sikkerhed
Ifølge undersøgelsen får 1,1 mio. vinterdæk på i oktober, mens lidt under 1 mio. bilister venter til november. Lidt under 100.000 udskyder dækskiftet til december. Godt en kvart mio. skifter slet ikke.
 
- Danske bilister vælger sikker kørsel, og derfor er vinterdæk en høj prioritet. Det kan virke lidt paradoksalt, når man tænker på, at det efterhånden er ti år siden, Danmark sidst havde nogle rigtig kolde vintre. Men falder temperaturen blot til under 7 grader, hvilket den gør gennem det meste af vinteren, så står vinterdæk bedre på vejene end sommerdæk. Den ekstra sikkerhed er vigtig for mange, siger Paul Christensen, kvalitetschef hos Applus Bilsyn. 
 
Ifølge undersøgelsen svarer flest, nemlig lidt mere end hver tredje, at de selv skifter til vinterhjul. Lidt færre kører hen til deres serviceværksted, mens cirka hver sjette benytter et hjulcenter.
 
Kolde måneder udfordrer bilen
Det kolde vejr er traditionelt skrap kost for bilerne – især hvis de ikke er beskyttet mod sne, salt og slid fra småsten. Derfor er vinterdæk ikke det eneste, bilisterne skal sørge for.
 
- Kører man i en brugt bil, anbefaler vi at få bilen rustbehandlet hvert andet til tredje år. Der er stor forskel på, hvilken rustbeskyttelse biler får fra fabrikken, og derfor er de fleste biler udsatte for rust og bør undersøges løbende. Mange rustskader opstår henover vinteren. Vi gør det til en fast del af bilsynet at tjekke for rust, siger Paul Christensen.
 
Så skal bilen sikkert gennem vinteren, kan vinterhjul og et rusttjek gøre en stor forskel. 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.