• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. marts 2020 - Applus Bilsyn

Gør bilen klar på 4 timer

Se hvordan man gør bilen forårsklar på fire timer.

FORÅRSRENGØRING: Applus Bilsyn har sammensat et 2 x 2 timers program, der gør din bil klar til foråret. FORÅRSRENGØRING: Applus Bilsyn har sammensat et 2 x 2 timers program, der gør din bil klar til foråret.

Applus Bilsyn

Bilejere bruger traditionelt masser af tid på at gå bilen efter i sømmene i løbet af marts og april. Og arbejder man alligevel hjemme – hvilket rigtig mange danskere gør i øjeblikket -, så kan det måske være meget fint at kombinere arbejde og fritid.

Fokus på tre områder
Synsvirksomheden Applus Bilsyn forklarer her, hvordan man gør bilen forårsklar på fire timer.

”Grundlæggende skal bilejerne bruge tid på tre ting: Rydde op i bilen, rense og vaske den. Især på et tidspunkt, hvor de fleste af os er oprigtig bekymrede for smitterisici. Derudover er det vigtigt at kigge bilen efter for slagskader og ridser. Og sidst, men ikke mindst, selvfølgelig tjekke bilens grundlæggende systemer. Mange ting kan man selv klare, men ikke alt. Stort set ingen private bilister har værktøj til på helt korrekt vis at kontrollere styretøj, hjulophæng og bremserne. Det samme gælder rust i undervognen og på udstødningen. I disse tilfælde anbefaler vi, at man kører forbi synshallen, forhandleren eller værkstedet,” siger Paul Christensen, kvalitetschef hos Applus Bilsyn.

2 x 2 timers gør det selv-klargøring

Applus Bilsyn anbefaler, at man deler de fire timers klargøring op på to dage. På dag et danner man sig et overblik over bilens tilstand, køber evt. reservedele og foretager nem, overskuelig rengøring. På dag to går man mere i dybden.

DAG 1: 2 timer
1. 15 min. Saml det nødvendige værktøj, så du har alt ved hånden.
2. 70 min. Lav et forhåndstjek af motoren og de elektriske installationer. Tjek pærer, lys, blinklys, batteri og sikringer på bilen. Se om der er noget, der mangler (olie, pærer, pollenfilter, oliefilter, lovpligtigt udstyr som refleksveste og advarselstrekant) og køb det eventuelt.
3. 35 min. Fjern affald fra bilen, støvsug den og bank måtterne.

DAG 2: 2 timer
1. 15 min. Udskift eventuelt oliefilter samt olie og vand efter behov. Væsker mister typisk deres egenskaber ved temperaturskift omkring frysepunktet.
2. 5 min. Udskift klimaanlæggets pollenfilter, overvej et pollenfilter med aktivt kul. Få evt. foretaget et serviceeftersyn med påfyldning af kølemiddel på dit lokale værksted. Påfyldning af kølemiddel på klimaanlæg kræver special værktøj og testudstyr.
3. 60 min. Skift til sommerdæk. Mønsterdybden skal helst være over 3 mm, selvom loven kun kræver 1,6 mm. Undersøg sommerdækkene for fejl og synlige skader og mål lufttrykket i dækkene.
4. 20 min. Vask bilen
5. 20 min. Anvend en lakstift til ridser og slidskader i lakken. Puds den evt. i voks.
Kilde: Applus Bilsyn

Din bilmand hjælper med dette
1. Test af styretøj, hjulophæng og bremserne samt rust i undervognen og på udstødningen. Du kan heller ikke selv miljøkontrollere bilens udstødning.
2. Få en professionel til at teste dit aircon- og kølesystem, så du ikke ”bliver stegt”, når det bliver varmere.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.