• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. december 2019 - Mini

Maksimeret MINI

Ny MINI Sprinter fra 0-100 km/t på 5,2 sekunder.

For tredje gang i historien placeres bogstaverne GP på en MINI John Cooper Works. Denne gang er det på den hurtigste og kraftigste MINI nogensinde. For tredje gang i historien placeres bogstaverne GP på en MINI John Cooper Works. Denne gang er det på den hurtigste og kraftigste MINI nogensinde.

MINI

MINI John Cooper Works GP Concept blev afsløret på biludstillingen i Frankfurt i efteråret 2017. Konceptbilen viste den moderne racing-essens af MINI, inspireret af den legendariske første MINI model fra 1959. På årets biludstilling i Los Angeles er det premieretid for den endelige version, som allerede nu kan forberede sig på klassikerstatus.

"MINI fylder 60 år i år. Den ene hyldest til jubilæet var premieren på den fuldelektriske MINI Cooper SE. Den anden hyldest er den helt nye MINI John Cooper Works GP, en sportslig køremaskine i MINIs mest ekstreme form og den absolut hurtigste model til gadebrug", siger Mette Lolholm, Corporate Communications Manager for MINI i Danmark.

Den første MINI John Cooper Works GP kom på markedet i 2006, den anden i 2013. I dag er begge modeller eftertragtede samleobjekter. Med stor sandsynlighed vil dette også gælde for den nye MINI John Cooper Works GP. Den produceres nemlig i et begrænset antal på 3.000 eksemplarer.

Med hjertet på rette sted

Hjertet i MINI John Cooper Works GP er en modificeret toliters, firecylindret turbomotor på 306 hestekræfter og et drejningsmoment på 450 Nm. Kræfterne finder vej til asfalten gennem en ottetrins Steptronic automatgearkasse med differentiale på forhjulene. Sprinten fra 0-100 km/t går på 5,2 sekunder. I tillæg har motoren kvaliteter til at accelerere lynhurtigt i flere hastighedsområder, og topfarten nås først ved 265 km/t. Undervognen er skræddersyet til opgaven, med specielle motorophæng og sportsundervogn, som er sænket 10 mm. Motorstyringen og DSC/antispin-systemet er også unikt for den nye MINI John Cooper Works GP.

Mange kræfter under motorhjelmen kræver også kraftige bremser. De ventilerede bremseskiver på forakslen måler ø360 mm x 30 mm og er omkranset af røde bremsekalibre. MINI John Cooper Works GP leveres med 18” aluminiumsfælge som standard. Den specielle sportsudstødning sørger for, at lydbilledet matcher bilens ydelser. De to udstødningsrør i midten af kofangeren har hver en diameter på 90 mm.

Ulv i fåreklæder
Med de store spoilere og luftindtag i fronten har den nye MINI John Cooper Works GP et ansigt, som man vil lægge mærke til i bakspejlet. Idet den passerer, vil de kraftige og specielle hjulkasser i kulfiberforstærket plast garanteret vægge opsigt. De forreste hjulkasser bliver også dekoreret med bilens individuelle nummer (0001 – 3000). På den iøjnefaldende tagspoiler, som giver maksimal downforce, ses initialerne "GP" - for Grand Prix.

Interiøret understreger også, at den nye MINI John Cooper Works GP er noget ud over det sædvanlige. Bagsæderne er erstattet af et sikkerhedsbur, som forstærker karrosseriet og samtidig sørger for, at det som måtte ligge i bagagerummet holder sig nogenlunde på plads i svingene.

De to sportssæder er klædt i skind og alcantara med røde kontrastsømme, som matcher de røde sikkerhedsseler. Også i interiøret er bilens individuelle nummer fremtrædende, nemlig på interiørlisten foran passageren. Hver nummereret del er 3D-printet specifikt til den enkelte bil.

Lanceres i 2020

Den nye MINI John Cooper Works GP bliver lanceret i marts 2020. Baseret på de nuværende afgiftsregler estimeres en startpris på omkring 770.000 kroner. De endelige tekniske data vil foreligge i december, og her vil også den endelige pris blive bekræftet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.