• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. november 2019 - Toyota

Første dansker får ny GR Supra

Drømmen om en Supra gav motivation til genoptræningen

Chris Breum har netop fået leveret sin nye bil og kan dermed kalde sig den første danske ejer af den nye GR Supra. Chris Breum har netop fået leveret sin nye bil og kan dermed kalde sig den første danske ejer af den nye GR Supra.

Toyota

Da 31-årige Chris Breum under en udstationering i Helmand-provinsen i Afghanistan i 2009 mistede begge underben efter mødet med en vejsidebombe, så tilværelsen for den unge soldat alt andet end lys ud.

Men hans passion for biler og i særdeleshed sportsvognen Toyota Supra var lyspunktet i det hårde forløb på vejen mod en ny tilværelse som benamputeret. I dag ti år senere har den midtsjællandske bilentusiast taget skridtet fuldt ud og som den første dansker netop fået sin helt nye Toyota GR Supra.

Han har svært ved at fjerne blikket fra den gule sportsvogn, der står der ved hans side foran garagen til hans hus i Ringsted på Midtsjælland. Det er da også kun et par timer siden, at 31-årige Chris Breum fik overdraget nøglerne til sin spritnye Toyota GR Supra. Dermed blev han den første ejer af den nye GR Supra i Danmark. Noget, han endnu ikke helt har forstået.

”Det er helt surrealistisk. Og det bliver godt nok lidt vildt, det der med at stå op i morgen og kunne se, at den stadigvæk holder ude i garagen, og det ikke bare er en eller anden, jeg har lånt. Det er lidt sindssygt,” smiler Chris Breum og lader endnu engang blikket løbe henover Supraens dragende design.

Det var ellers alt andet end smil, der fyldte for ti år siden, da den unge midtsjællandske fyr vågnede op i hospitalssengen efter mødet med en vejsidebombe under sin udstationering i Afghanistan. Bomben sprang lige dér, hvor Chris Breum sad i køretøjet, og rev begge hans underben af.

Holdt fast i drengedrømmen

Det blev starten på et langt genoptræningsforløb tilbage til en ny tilværelse, hvor han måtte skrinlægge drømmen om en karriere i politiet. Til gengæld holdt Chris Breum stædigt fast i drengedrømmen om at eje sportsvognen Toyota Supra.

”Jeg har altid været fascineret af Supraen. Inden jeg tog til Afghanistan, havde jeg fundet ud af, hvordan markedet lå, og hvor mange penge jeg cirka ville få i perioden, hvor jeg var udsendt. Det var totalt drengerøvsagtigt. Jeg skulle have en bil for de penge, jeg tjente dernede, og det skulle være en Supra,” fortæller Chris Breum.

Netop drømmen om at sidde bag rattet i sin egen Supra var med til at motivere ham i genoptræningen.

”Jeg fik at vide, at jeg nok skulle komme op og gå igen, men at jeg altid ville være afhængig af krykker. Så jeg gik med krykker længe, indtil det gik op for mig, at dem behøvede jeg ikke rigtigt, og i dag går jeg uden hjælp på mine computerstyrede ben,” forklarer Chris Breum.

Han blev som den første benamputerede i Danmark også godkendt af politiet til at køre bil uden nogen form for tilpasning, og så var vejen for alvor banet for hans bildrøm. Den begyndte med den seneste generation af Supra MK4 fra 1994, men da Chris Breum læste, at Toyota efter 17 års pause ville introducere en helt ny generation Supra, var han ikke i tvivl om, at den skulle han have.

Sad klar ved computeren

Antallet af biler til det europæiske marked er dog begrænset til 900 det første år, så Chris Breum var langt fra sikret en bil. Han sad klar ved computeren, da online-reservationen åbnede i december i fjor, og overførte 15.000 kr. i depositum, inden bilens specifikationer, design og pris var blevet offentliggjort. Først flere måneder senere fik han den opringning, som han havde drømt om, men næsten ikke turde håbe på.

”Jeg fik at vide, at jeg var en af de få danskere, der fik mulighed for at købe den nye Supra. Så det var helt surrealistisk. Jeg skulle lige snakke med kammeraterne først, inden det sådan rigtigt gik op for mig,” siger Chris Breum, der har brugt ventetiden på at gennemsøge internettet for informationer og videoer om den nye GR Supra.

Her har han bl.a. kunnet læse, at den følger direkte i hjulsporet på seneste udgave af Supra med frontmotor og baghjulstræk, en seks cylindret rækkemotor med single turbo og twin scroll teknologi, som forhindrer turbotøven, 340 hestekræfter og 8-trins automatgearkasse, et ultralavt tyngdepunkt, ideel 50/50 fordeling af vægten mellem for og bag samt lynhurtig acceleration fra 0 til 100 km/t. på 4,3 sekunder.

Det er Toyotas motorsportsafdeling, TOYOTA GAZOO Racing, der står bag udviklingen af den nye, femte generation Supra. Og med sejre i 24-timers løbet på Le Mans, verdensmesteskabet i rally og sejr i Dakar Rally kan Chris Breum altså se frem til den perfekte køremaskine.

Chris Breum har netop fået leveret sin nye bil og kan dermed kalde sig den første danske ejer af den nye GR Supra.

”Det er helt specielt, og for ti år siden havde jeg aldrig gjort mig de tanker, at jeg skulle stå her i dag. Jeg har stadig både gode og dårlige dage, men sådan en dag som i dag er med til at minde mig om, at det bestemt ikke er så skidt, som jeg går og bilder mig selv ind nogle gange,” fastslår Chris Breum smilende, inden han igen lader blikket vandre over sin nye, gule sportsvogn.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.