• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. november 2018 - FDM

Miljømærker til overpris

Uofficielle hjemmesider sælger miljømærker til overpris.

Går turen ud i Europa, kan et miljømærke i bilens forrude være nødvendigt. Men ser man sig ikke for, risikerer man at betale overpris for mærkerne. (Foto: FDM) Går turen ud i Europa, kan et miljømærke i bilens forrude være nødvendigt. Men ser man sig ikke for, risikerer man at betale overpris for mærkerne. (Foto: FDM)

FDM

Flere hjemmesider udnytter forvirring om europæiske miljømærker. Forbrugere risikerer at blive snydt eller betale voldsom overpris, advarer FDM, der råder til kun at købe mærker på officielle hjemmesider.

Et miljømærke i bilens forrude eller online-registrering bliver et krav i stadig flere europæiske byer. Men selvom mærkerne sjældent er ret dyre, er det langtfra ligegyldigt, hvor man køber dem.
 
På internettet findes flere uofficielle hjemmesider, der tilbyder miljømærker til europæiske byer. Og er man ikke opmærksom, kan man nemt komme til at betale overpris eller modtage et ugyldigt mærke, advarer FDM.
 
”Flere europæiske byer enten overvejer eller har indført miljøzoner, som kræver et gyldigt mærke for at køre ind i byen. Det er vores oplevelse, at mange forbrugere er i tvivl om, præcis hvilke krav der gælder rundt om i Europa, og hvem der udbyder mærkerne. Det udnytter flere til på internettet at sælge miljømærker til en pris, der langt overstiger, hvad man kan forsvare som et håndteringsgebyr,” siger juridisk konsulent i FDM Dennis Lange.
 
Eksempelvis kan man på den officielle franske hjemmeside købe et miljømærke til de franske byer til 4,80 Euro, mens uofficielle sider tager 30 Euro. Altså seks gange så meget. Og i Belgien, hvor senest Bruxelles netop har indført miljøzone, advarer myndighederne direkte mod at købe ugyldige miljømærker på internettet. Landets miljøzoner kræver alene, at bilen er registreret online, og det koster ikke noget. Der findes altså slet ikke noget fysisk belgisk miljømærke.
 
FDM er også stødt på rygter om, at Prag i Tjekkiet har indført en miljøzone, der kræver et gyldigt miljømærke. Det er ikke korrekt. Myndighederne i Prag overvejer ganske vist at indføre en miljøzone, men endnu er intet besluttet.
 
”Skal man på kør selv-ferie i eksempelvis efterårsferien, bør man undersøge, om der er krav om miljømærke i de byer, man skal besøge. Køber man sine miljømærker online, er vores råd, at man kun gør det på de officielle hjemmesider eller igennem de europæiske bilklubber som FDM. Ellers risikerer man ikke bare at betale alt for meget, men også at modtage et ugyldigt miljømærke og i værste fald slet ikke noget,” siger Dennis Lange.
 
Der er på nuværende tidspunkt indført miljøzoner i udvalgte byer i Tyskland, Italien, Frankrig, Belgien og England.

Går turen ud i Europa, kan et miljømærke i bilens forrude være nødvendigt. Flere europæiske byer har nemlig indført miljøzoner. Men ser man sig ikke for, risikerer man at betale overpris for mærkerne. (Foto: FDM)

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.