• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. august 2018 - Ford Motor Company

Cyklister synlige i trafikken

Ny teknologi skal gøre cyklister synlige i trafikken

Jakken er en innovative løsning, som gør at cyklister kan blive mere synlige i trafikken. Jakken er en innovative løsning, som gør at cyklister kan blive mere synlige i trafikken.

 Ford Motor Company  

 
 
 
 
Med en ny teknologi skal det være lettere for cyklisters medtrafikanter at se hvilke valg cyklister tager i trafikken. Vi introducerer en jakke, der med innovative løsninger gør cyklister mere synlige i trafikken.
De fleste cyklister kender problemet. At finde vej på en tung trafikeret vej kan være skræmmende. Og for de, der ikke kan finde vej og dermed skal bruge navigationen på telefonen, kan det også være farligt – både for dem selv, men også for deres medtrafikanter og for fodgængere. 
 
Nu har en gruppe cykelentusiaster hos Ford udviklet en ny teknologi, der gør det nemmere for cyklister at finde rundt og samtidig vise, hvilke valg de tager i trafikken. 
”Hos Ford vil vi hjælpe folk – og produkter – med at bevæge sig frit og sikkert rundt i byerne,” fortæller Tom Thompson, projektleder for Ford Smart Mobility Team. ”Jakken hjælper os med at forstå, hvordan fremtidens cyklister, biler og fodgængere kan bruge vejene sammen gennem smart teknologi.”
 
Jakken har ærmer med indbyggede lygter, der lyser, når cyklisten drejer til højre eller venstre. Den er også udstyret med bluetooth, så man med en tilhørende app, kan få navigation direkte gennem jakken. Det betyder, at jakkens ærmer vibrerer alt efter hvilken vej man skal dreje, så man som cyklist aldrig er i tvivl. 
 
Med den nye jakke er det heller ikke nødvendigt at tage øjnene af vejen eller hænderne af styret for at se på sin smartphone. Med indbyggede højtalere og haptisk feedback får man som cylist mulighed for at modtage opkald, meddelelser og gentagelser fra navigationen. Den integrerer også et bremselys, der blinker når cyklisten bremser. 
 
”Der er en øjeblikkelig ændring i cyklisters tankegang, når det ikke længere er nødvendigt at stoppe for at se på navigationen på ens smartphone, eller der ikke længere er grund til at bekymre sig for, om man er på vej ud i et farligt vejkryds,” fortæller Thompson, der var med til at udvikle jakken i sin fritid. 
 
Den passionerede gruppe cykelentusiaster, der udviklede jakken og testede den på deres daglige cykelture til og fra arbejde, er nu nået til udviklingens sidste del, for at man som cyklist kan føle sig mere sikker i trafikken og cykelbude samtidig kan levere varer i tætte bymiljøer lettere.
 
Jakken er tæt knyttet til Fords nyligt lancerede kampagne ”Share the Road”, der giver cyklister og bilister mulighed for, at opleve hinandens synspunkter i trafikken. Ford arbejder derfor for at skabe mere harmoni mellem cyklister og bilister. 
Jakken er endnu kun en prototype, men Ford er i gang med at sikre patent, så man i fremtiden kan videreudvikle jakken og den medfølgende app. 
 
 
 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.