• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. marts 2017 - Mazda

Ny Mazda CX-5 i Geneve

Den nye Mazda CX-5 kommer til Danmark til juni.

Det første man lægger mærke til ved den nye Mazda CX-5 er dog det meget rene og dynamiske karrosseridesign uden for mange linjer på kryds og tværs. Det første man lægger mærke til ved den nye Mazda CX-5 er dog det meget rene og dynamiske karrosseridesign uden for mange linjer på kryds og tværs.

Mazda

Mazda har europæisk premiere på den helt nye Mazda CX-5 på biludstillingen i Geneve fra den 9.-19. marts 2017. I Danmark ser vi den nye CX-5 i juni, hvor den introduceres til priser fra 309.998 kr. for en veludstyret basisversion med 2.0-liters benzinmotor og 165 HK.

Den første generation af Mazda CX-5 blev introduceret i 2012 som den første bil med hele arsenalet af SKYACTIV-teknologier og den ofte præmierede design-filosofi ”KODO – Soul of Motion”. Den blev hurtigt den mest solgte Mazda-model i Europa, og det er den fortsat. Derfor har Mazda sat alle kræfter ind på at gøre CX-5 endnu mere velkørende og støjsvag og på at skabe et indbydende og eksklusivt interiør med en meget overskuelig instrumentering og materialer i høj kvalitet.

Det første man lægger mærke til ved den nye Mazda CX-5 er dog det meget rene og dynamiske karrosseridesign uden for mange linjer på kryds og tværs. Selvom CX-5 er en rummelig SUV, er proportionerne ændret i en mere sportslig retning, idet den er både lavere og bredere end sin forgænger.

Den nye Mazda CX-5 kommer i tre forskellige udstyrsniveauer (Core, Vision og Optimum) og med valget mellem to benzinmotorer: en 2.0 med 165 hk og en 2.5 med 194 hk. Hertil kommer to dieselmotorer på 2.2 liter med henholdsvis 150 hk og 175 hk. CX-5 med de to stærkeste af motorerne har altid firehjulstræk, mens det er tilvalg til motorvarianterne med 150 og 165 hk.

For de 309.998 kr, som er startprisen for den nye Mazda CX-5 i Danmark, får man ikke en tarveligt motoriseret og udstyret basismodel. Motoren er Mazdas stærke 2.0-liters SKYACTIV-G benzinmotor med 165 hk og verdens højeste kompressionsforhold for en serieproduceret benzinmotor, og standardudstyret er omfattende. CX-5 har således allerede fra laveste udstyrsniveau blandt andet full LED-forlygter, automatisk nødbremse med fodgængerregistrering, elektrisk håndbremse og nøglefrit startsystem.

Bevæger man sig op i modelhierakiet, kan CX-5 blandt andet udstyres med et avanceret head-up-display, hvor informationerne projiceres op i forruden, og en radarstyret fartpilot med køfunktion. LED-forlygterne på CX-5 Optimum er af den adaptive type, hvor 12 LED-segmenter i hver forlygte kan blændes op og ned uafhængigt af hinanden, så mod- og forankørende ikke blændes, selvom fjernlyset er tændt.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.