• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. juli 2015 - Applus Bilsyn

Hver anden billist vil måle sommerpromillen

Undersøgelse blandt 2.580 billister

Applus Bilsyn

Alkoholtestere kan hjælpe bilister med at holde styr på promillen om sommeren, hvor der er ekstra mange spritulykker.


Hver anden bilist ønsker engangsalkoholtestere i bilen, viser undersøgelse.

Grillfest i sommerhuset, hygge på havnen samt diverse sommerarrangementer rundt om i Danmark.

Danskerne har i disse uger masser af lejligheder til at finde vin, øl og alkohol frem.

Men selvom sommeren er en af de perioder i løbet af året med flest alkoholrelaterede færdselsuheld, er det bestemt muligt at undgå spritkørsel, bl.a. ved at teste sig selv med en alkoholtester, hvis man har drukket.

Og netop hver anden bilist støtter idéen om engangsalkoholtestere i bilen, viser en repræsentativ undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 2.580 bilister.

Test om du er ædru
"Danske bilister er ansvarlige og bevidste om farerne ved at blande bilkørsel med alkohol. Alkoholtestere kan hjælpe bilister herhjemme med at vurdere, om de er klar til at køre. Vores alkotesterpakke indeholder to testere. Ved at puste i begge testere med 10-15 minutters mellemrum får man et bedre grundlag for at vurdere, om man kan køre,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør, Applus Bilsyn.

Alkohol er stadig involveret i hver femte dødsulykke, selvom tallet er faldet markant siden 1980’erne. Samtidig stopper politiet hvert år 10.000 bilister, der bliver dømt for spritkørsel, viser tal fra Sikker Trafiks hjemmeside.

Engangstestere måler ikke alkoholpromillen så præcist som politiets målere, men kan give en indikation af, om promillen er over eller under 0,5.

Bilen sælges
"Engangstesterne skal ikke blåstemple spritkørsel. Er man efter testen i tvivl, er vores råd at lade være med at køre bil. Kører man med for megen promille i blodet, risikerer man, udover risikoen for færdselsuheld, at myndighederne tvangssælger ens bil,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.




 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.