• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. april 2015 - Applus Bilsyn

Sådan kører du flere kilometer på literen

Prisen på benzin og diesel er igen på vej opad

Priserne på benzin og diesel stiger, og derfor er der penge at hente ved f.eks. at køre energieffektivt eller få bilens motor gennemgået for fejl. Priserne på benzin og diesel stiger, og derfor er der penge at hente ved f.eks. at køre energieffektivt eller få bilens motor gennemgået for fejl.

Applus Bilsyn

Benzin til lidt over 9 kr. literen og diesel til et stykke under.

Danske bilister sukker formentligt dybt efter, at de super lave brændstofpriser vender tilbage. Imidlertid har de stigende brændstofpriser haft positiv indflydelse på salget af rensemidlet Bell Add, der ifølge producenten får bilerne til, ved regelmæssigt brug, at køre tre-syv procent længere.

Det forklarer Danmarks største bilsynsfirma, Applus Bilsyn, der for tiden sælger masser af Bell Add.

Mindre slid på motoren
”Ligesom i 2012, hvor brændstofpriserne også steg i foråret, er Bell Add, både i synshallerne og på applusbilsyn.dk, et rigtig populært produkt, fordi det er med til at sænke brændstofudgifterne. Måske endnu mere vigtigt skaber det en renere forbrænding, der gavner miljøet, og fjerner urenheder i motoren. Det betyder, at motoren slides mindre og holder længere,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

”Bilen får udrenset urenheder i forbrændingskammeret og brændstofsystemet. Tilstopninger i brændstofdyserne til motoren fjernes, og det bliver lettere at sprøjte brændstoffet ind i motoren,” uddyber Gullik Jensen, teknisk chef hos Bell Add.

Tjek motorens forbrænding
Vil man skrue på flere knapper for at optimere brændstofforbrændingen, kan man købe en TilstandsAttest hos Applus Bilsyn.

”Her undersøger vi blandt andet bilens forbrænding ved at måle udstødningen. På den måde får vi en god indikator for, at forbrændingen fungerer optimalt i motoren, og at man ikke bruger for meget brændstof,” siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Sådan sparer du på brændstoffet


• Få bilen gennemgået af en professionel, der kontrollerer bilens forbrænding.
• Brug et additiv, der smører, renser og vedligeholder motoren, så forbruget reduceres.
• Stop motoren, når du holder stille.
• Spar på speederen, kør med konstant hastighed og gå hurtigt op i gear.
• Tjek dæktrykket, idet din bil bruger ekstra brændstof på ”flade” dæk.
• Fjern overflødige tunge ting fra bilen eller tagbagagebæreren.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.