• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. januar 2015 - Audi Danmark

Førerløs Audi A7 kører med succes

Test slutter i Las Vegas efter 900km

Audi A7 førerløs cocept imponerer med pålidlighed og en naturlig køreoplevelse. Audi A7 førerløs cocept imponerer med pålidlighed og en naturlig køreoplevelse.

Langturstesten af førerløs Audi A7 på motorvejen sluttede planmæssigt efter 900 km.

På turen fra Silicon Valley til Las Vegas og International CES 2015 (Consumer Electronics Show) oplevede journalisterne førerløs kørsel på tætteste hold – nemlig fra førersædet.

I den forbindelse imponerede konceptbilen især med den naturlige køreoplevelse og den harmoniske funktion i forskellige hverdagssituationer.

Audi A7 3.0 TFSI quattro piloted driving concept har klaret sig fremragende på en langturstest under hverdagsforhold. Journalisterne bag rattet var imponerede over bilens pålidelighed, den naturlige køreoplevelse og den logiske betjening, som er typisk for Audi.

"Resultaterne af testkørslen understreger vores kompetencer inden for selvkørende biler", udtaler Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, som er Audis øverste chef for den tekniske udvikling. "Jeg gratulerer teamet af engagerede udviklere fra Audi, Volkswagen koncernens forskningsafdeling og Electronics Research Laboratory (ERL), der har banet vejen for denne succes".

I 2 dage oplevede deltagerne fra pressen på enkeltetaper af ca. 160 km bilens kørefunktioner i forskellige situationer. I alt tilbagelagde de en distance på over 900 km i den offentlige trafik med den førerløse Audi A7. En erfaren testkører fra Audi var med på passagersædet under testkørslen.

Testbilen anvender forskellige sensorer fra serieproduktionen og sensorer, der er tæt på serieproduktion, til at registrere omgivelserne. Long-Range-radarsensorerne til Audi adaptive cruise control (ACC) og Audi side assist (ASA) samt to venstre- og højrevendte Mid-Range-radarsensorer på fronten og bagenden giver mulighed for 360-graders udsyn. I singleframe-grillen og i hækskørtet er der integreret laserscannere.

De leverer yderligere informationer til detaljeret registrering af statiske og dynamiske objekter. Denne redundans af sensordata giver mulighed for en løbende validering under kørslen i den selvkørende bil. Fire små kameraer på fronten og bagenden leverer informationer om de nærmeste omgivelser. Et 3D-vidvinkelvideokamera med høj opløsning, som vil blive en del af udstyret i den nye Audi Q7, overvåger trafikken foran bilen. Den anvendte sensorteknik er næsten klar til serieproduktion og opfylder det vigtige cost benefit-aspekt for at kunne indgå i en fremtidig serieproduktion.

Det system, som anvendes i Audi A7 piloted driving concept, aflaster føreren ved kørsel på motorvej med hastigheder på mellem 0-110 km/t. Testbilen gennemfører automatisk vognbaneskift og overhalinger, og den kan også accelerere og bremse automatisk.
Før vognbaneskift til venstre eller – som det er tilfældet på amerikanske motorveje – til højre tilpasser bilen sin hastighed til de andre biler på vejen, hvorefter den hurtigt og præcist gennemfører vognbaneskiftet, når beregningerne viser, at der er plads og tid til det.

Før bilens selvkørende system når sine nuværende grænser, som eksempelvis er i bytrafikken, opfordrer det føreren til at overtage betjeningen af bilen. I den forbindelse aktiveres forskellige advarsler: visninger i førerinformationssystemet og i et særligt display, Central Status Indicator (CSI), farvede LED'er i bunden af forruden samt en akustisk opfordring til at overtage styringen af bilen.

Audi deltager på International CES i Las Vegas under mottoet "Next Chapter". Fra 6. til 9. januar viser mærket med de fire ringe nutidens innovative teknologier og fremtidsrettede projekter i forbindelse med en af de vigtigste elektronikmesser i verden. Enkeltstående udstillingsobjekter og to verdenspremierer, interiørmodellen af den nye Audi Q7 og en udstillingsbil, viser Audis tekniske kompetencer.

De centrale emner er nye betjenings- og visningskoncepter, moderne infotainment og nye løsninger til Audi connect, LED- og laser-matrix-lysteknologier samt teknologi til selvkørende biler. Men omdrejningspunktet er kommunikationen mellem bilen og omgivelserne.

Audi MediaTV sender live fra International CES 2015 og viser tirsdag den 6. januar 2015 fra kl. 21.00 Audis pressekonference i fuld længde.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.