• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. september 2014 - MyNewsDesk

Renault viser fremtidens bil

100 kilometer på en liter benzin

100 km på en liter brændstof ved hjælp af Z:E, hybrid teknologi, nye og lettere materialer samt optimeret aerodynamit. 100 km på en liter brændstof ved hjælp af Z:E, hybrid teknologi, nye og lettere materialer samt optimeret aerodynamit.

Renault har netop løftet sløret for bilen EOLAB, en ny prototype bil, der viser nye veje til at opnå ultra lavt brændstofforbrug. Konceptbilen har et forbrug på 1 liter/100km og vejer 400 kilo mindre end en tilsvarende størrelse bil.

For at opnå det lave forbrug har designerne fokuseret på tre områder. Nemlig at minimerer vægt, forbedre aerodynamik og så som noget helt nyt for Renault, der ellers udelukkende har satset på 100 % elektrisk drift, at introducere hybridteknologi.

God brændstoføkonomi
Med hybridteknologien er det muligt at kombinere fordelene ved en elbil, med ønsket om længere rækkevidde uden højt brændstofforbrug. Således er det muligt at køre på ren el op til 60 kilometer. Farten er begrænset til 120 km/t. Kernen i EOLAB er en 50 kW/h elmotor med et drejningsmoment på 200 Nm. Denne er koblet til et 6,7 kW lithiumIon batteri. Brændstof motoren er en 3 cylindret benzinmotor med 75 hk. I de kommende år vil denne type hybrid komplementere Renaults række af rene elbiler

En anden væsentlig årsag til den gode brændstoføkonomi er bilens vægt. Mens en Clio nemt sniger sig op i nærheden af 1100 kilo vejer konceptbilen 400 kilo mindre. Det skyldes især materialevalget som kombinerer stål, aluminium og carbon. Men også materialer som magnesium, som taget er lavet af og blot vejer fire kilo, er taget i anvendelse.

Sidst, men ikke mindst, er aerodynamikken forbedret på en lang række områder. I forhold til en standardbil er luftmodstanden i EOLAB 30 procent mindre, hvilket har stor betydning ved høje hastigheder. Dette skyldes en række konstruktive elementer. En af de mest interessante er bilens luftaffjedring. Dette gør, at bilen kan bevæge sig op og ned med 50 mm.

Holder bilen stille vil den automatisk stige til maksimal højde, hvilket gør ind og udstigning nemmere. Når bilen sætter i gang og op til 70 km/t, vil den sænke sig med 25 mm og øges hastigheden til mere end 70 km sænkes bilen yderligere med 25 mm.

EOLAB
EOLAB er udviklet indenfor rammerne af Frankrigs såkaldte New Industrial Plan og Renault har i arbejdet med at udvikle konceptbilen arbejdet tæt sammen med andre franske virksomheder i den automotive verden. Blandt andre leverer Michelin dækkene, der i øvrigt blot 145 mm brede og reducerer rullemodstanden med 15 procent, og Saint Globain Sekurit har udviklet ruderne. Disse er mellem 30 og 50 procent lettere end de nuværende typer og bidrager til det samlede vægttab.


 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.