• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. juni 2014 - Suzuki

Suzuki Bilimport Danmark

Ny Swift med bedre økonomi.

Den fås med en nyudviklet DUALJET motor, der forener høj effekt (90 hk) med lavt benzinforbrug (22,7 km/l) og i en række nye udstyrsversioner. Den fås med en nyudviklet DUALJET motor, der forener høj effekt (90 hk) med lavt benzinforbrug (22,7 km/l) og i en række nye udstyrsversioner.

Suzuki

DUALJET er navnet på Suzuki’s nye, økonomiske motor, der medio juni får premiere i en ny og faceliftet udgave af Suzuki Swift. Foruden ny motor omfatter faceliftet en nænsom opgradering af fronten og en delvis fornyelse af kabinen. Også priserne er blevet skarpere, idet indgangsmodellen i Swift-programmet nu er 10.000 kr. lavere.

Besparelse på 11 procent
“Faceliftets vigtigste nyhed er DUALJET-motorteknologien. Med den kombineres dynamiske præstationer med rigtig god benzinøkonomi. Samtidig bevarer Swift sit særkende som klassens køreglade islæt,” siger John Mogensen fra Suzuki Bilimport Danmark. Med DUALJET-teknologien opnås en benzinbesparelse på cirka 11 procent i forhold til den normale Swift-motor, og det uden at tabe kræfter. Ganske vist er motoreffekten faldet fra 94 til 90 hk, men momentet er steget fra 118 til 120 Nm. Det betyder, at såvel topfart som acceleration fra 0 - 100 km/t er uændret. DUALJET er koblet sammen med automatisk stop/start, og med det opnås en EU-norm på flotte 22,7 km/l og en halvårlig ejerafgift på 290 kroner. Dermed har Swift DUALJET en af de bedste EU-normer blandt de 4-cylindrede biler i kompaktklassen. Tilmed er den også konkurrencedygtig på økonomi og miljø i forhold til mange af de 3-cylindrede biler i klassen, men her har Swift en meget større motoreffekt.

Højere kompression
DUALJET betyder “to dyser”. I stedet for én indsprøjtningsdyse pr. cylinder er der nu to. De forstøver benzinen finere, men også hurtigere, hvilket giver en bedre forbrænding. Samtidig sendes brændstoffet ind i et forbrændingskammer, der er gjort mindre, og det muliggør en højere kompression. For at sænke temperaturen under den højere kompression benyttes bl.a. oliekøling af stemplerne og et vandkølet EGR-system, der nedkøler den recirkulerede udstødningsgas.

Bil med attitude
Suzuki Swift har siden introduktionen i 2005 gjort sig bemærket med sit særlige 2-box-design og stejle forrude. Dens funky, men klare linjer forblev næsten uberørte i anden generation, der blev introduceret i 2010. Med det nye facelift er Suzuki endnu en gang gået nænsomt til værks. Frontspoileren har fået en skarpere profil med nyt og større luftindtag og større udskæring til tågeforlygterne, der fra Club-modellen omkranses af LED-kørelys. I kabinen tæller forbedringerne nyt indtræk, gearskifteindikator og automatisk dæktryksovervågning (TPMS) på alle modeller. I toppen af programmet, der tegnes af Action-modellen, skrues attituden op på max-niveau med 16-tommers alufælge og 2-tonet metallak med hvidt tag og hvide spejle.

5-stjernet sikkerhed
Dertil kommer, at alle modeller naturligvis deler samme høje sikkerhed. I 2010 blev anden generation af Swift crashtestet af EuroNcap, og her opnåede bilen de maksimale fem stjerner. Med til sikkerheden hører også de 7 airbags og nakkestøtter, der reducerer risikoen for de såkaldte piskesmældsskader.

Skarpere priser
Faceliftet betyder også skarpere priser i Swift programmet. Priserne begynder nu ved 109.990 kroner for en 3-dørs udgave med konventionel 1,2-liters motor med 94 hk og City-udstyrsniveau. Det er 10.000 kr. bedre end den gamle indgangsmodel. DUALJET-programmet begynder ved en 3- eller 5 dørs model med aircondition, el-ruder foran, fjernbetjent centrallås og design-integreret cd-radio til 127.990 kr. Dermed kan man få volumenmodellen med 5-døre og aircondition til en pris, der kan konkurrere med klassekammeraternes indgangsmodeller, der typisk byder på 3-cylindrede motorer med færre kræfter og overskud. Det nye Swift-program slutter med en 5-dørs DUALJET med Action-udstyr til 149.990 kr.

Premiere den 14. – 15. juni
“Vi har store forventninger til den nye Swift-udgave. Specielt glæder vi os over, at DUALJET-motoren giver en markant benzinbesparelse uden at gå på kompromis med Swifts adelsmærke - nemlig køreglæden,” siger John Mogensen. Den omtalte køreglæde kan man i øvrigt selv afprøve i weekenden den 14. og 15. juni, hvor der er premiere på den nye Swift DUALJET hos alle landets Suzuki forhandlere.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.