• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. april 2013 - Motor-magasinet

El-taxa til undervisning

Erhvervsskole får el-taxa til undervisningen.

Skolens bestyrelsesformand Søren Sørensen og uddannelseschef Lone Beck Sønderby, Tradium, med landets første el-bil, der skal bruges til undervisning. (Foto: Jacob Lerche) Skolens bestyrelsesformand Søren Sørensen og uddannelseschef Lone Beck Sønderby, Tradium, med landets første el-bil, der skal bruges til undervisning. (Foto: Jacob Lerche)

Motor-magasinet

Første el-taxa til undervisning
Erhvervsskolen Tradium er nu blevet endnu grønnere. Forleden kom Danmarks første el-taxa, der skal bruges til undervisning af kommende chauffører, til Randers, og det vakte begejstring.
Bilen, der i fredags den 12. april trillede ind på erhvervsskolen Tradium i Randers, ser måske ved første øjekast ikke ud af noget særligt. Men tænker man sådan, tager man så grueligt fejl. For den blågrå bil med skolens logo er nemlig Danmarks allerførste el-taxa, der skal bruges til undervisning, og det vakte både nysgerrighed og glæde.

Også hos 48-årige Morten Kjær, der er ved at uddanne sig til taxachauffør og altså er én af dem, der til hverdag skal drøne rundt i det næsten lydløse transportmiddel:
"Jeg har aldrig kørt i en elbil før, så jeg er da spændt på det, må jeg indrømme", erkendte han på forhånd.

Men efter en kortere tur rundt i området var han helt og aldeles solgt:
"Det er nu lidt imponerende, for den minder jo om en helt almindelig bil, og den føles også sådan", synes jeg. Men samtidig er den bedre for miljøet. Det er da det bedste fra to verdener, kan man sige.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

Renault Fluence
Bilen, en Renault Fluence, som er leveret af den lokale bilforhandler, Pedersen og Nielsen, er nemlig en miljømæssig gevinst for samfundet. Det er da også hele meningen med købet, oplyser skolen:

"Det er da derfor, at vi har købt den i stedet for en ganske almindelig bil. Vi har en ambition om at være en grøn skole, og vi sætter hele tiden gang i projekter, der arbejder for det. Elbilen her er bare endnu et skridt i den rigtige retning", pointerer Tradiums bestyrelsesformand Søren Sørensen.

"Tradiums valg af en elbil til brug i undervisningen er et stærkt signal, ligesom vi også ser et stort potentiale for elbilerne på taxaområdet. Flere og flere finder ud af, at den miljørigtige og støjsvage elbil kan erstatte den gængse bil i rigtigt mange sammenhænge, og vi håber at mange vil følge Tradiums eksempel og ser frem til at høre om de første erfaringer", siger kommunikationsdirektør i Better Place, Susanne Tolstrup.

Besøg forsikringsoversigten her!

Også mekanikerne
Det er ikke kun de kommende taxachauffører, der får glæde af den nye elbil. Også dem, der går på skolens mekanikeruddannelse, bliver nu endnu klogere på den nye teknologi og dermed også deres fag:

"Det er også, fordi vi gerne vil give vores elever og kursister muligheden for at stifte bekendtskab med bæredygtig energi til transport. Det er vigtigt, at vi, som uddanner dem, tager ansvar for, at det er fremtiden", fortæller uddannelseschef Lone Beck Sønderby og tilføjer:
"Også det, at det er den første elbil til taxaundervisningsbrug, er stort. Vi har i hvert fald glædet os helt vildt".

Inden bilen kom til Blommevej 40 i Randers, havde den været et smut i Tyskland. Her har den fået monteret et ekstra sæt pedaler, så den netop kan bruges til undervisning. Skolen har selv fået opsat en ladestander, hvor bilen kan oplade når batteriet er lavt, ligesom det er muligt at skrifte batteriet på blot frem minutter på Better Place batteriskiftestationen i Sønder Borup ved Randers.

Find din næste brugte bil på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.