• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. maj 2012 - Motor-magasinet

Fart er ofte skyld i klip

8 ud af 10 klip i kørekortet skyldes for høj fart.

I 2011 delte politiet 58.087 klip i kørekort ud. For høj fart står for langt størstedelen – nemlig 45.915 klip, som svarer til 79 procent. I 2011 delte politiet 58.087 klip i kørekort ud. For høj fart står for langt størstedelen – nemlig 45.915 klip, som svarer til 79 procent.

Motor-Magasinet

Problemer med farten
Vi har svært ved at overholde fartgrænserne. I 2011 kostede det knap 46.000 klip i kørekort. Samtidig sætter kun halvdelen af dem, der kører for stærkt på landeveje, farten ned, når de møder huse, hvor der bor folk. I 2011 delte politiet 58.087 klip i kørekort ud. For høj fart står for langt størstedelen – nemlig 45.915 klip, som svarer til 79 %. Det viser tal fra Rigspolitiet.

Man får et klip i kørekortet, hvis man overskrider hastighedsgrænsen med mere end 30 procent. På en almindelig landevej med en hastighedsgrænse på 80 km/t skal man altså køre mindst 104 km/t. for at få et klip i kørekortet.

"Alt for mange træder for hårdt på speederen uden at tænke sig om. De føler sig som rutinerede og dygtige bilister og tror derfor fejlagtigt, at de kan styre den høje fart. Men det kan have fatale konsekvenser at køre for stærkt, hvis der pludselig kommer et barn eller en cyklist ud fra en sidevej," siger Michelle Lykke Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Halvdelen passere huse i uændret fart
I en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Nielsen har lavet for Rådet for Sikker Trafik og Q8, er der spurgt til, hvad der kan få fartsynderne på landevejene til at overholde fartgrænserne. Kun cirka halvdelen (53 procent) siger, at bebyggelse langs vejen kan få dem til at sætte farten ned. Hele 47 procent fortsætter altså med at køre for stærkt, når de møder huse langs landevejen. Det er bekymrende, mener Rådet for Sikker Trafik.

"Bebyggelse langs vejen betyder, at der bor mennesker. Mennesker, som færdes til og fra arbejde, til fritidsaktiviteter, lufter hund og følger deres børn i skole. Disse mennesker er utrygge og generet af den alt for høje fart. Bilisterne tænker ikke over, at de nærmest drøner gennem andres baghaver," mener Michelle Laviolette.

Hvad er din brugte bil værd? Vurdér den her!

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.