• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. april 2012 - fpn

Porsche 911's far er død

Manden bag Porsches legendariske 911-model er død.

På dette foto fra 1968 står Ferdinand Alexander Porsche med en model af sin berømte Porsche 911. Foto: Porsche AG/AP. På dette foto fra 1968 står Ferdinand Alexander Porsche med en model af sin berømte Porsche 911. Foto: Porsche AG/AP.

fpn.dk

Porsche 911's far er død
Ferdinand Alexander Porsche døde sidste torsdag i Salzburg i Østrig, i en alder af 76 år. oplyser Porsche AG. Han var barnebarn af den tyske bilfabrik Porsches grundlægger, men det var ham, der som leder af fabrikkens designafdeling i 1963 stod i spidsen for at udvikle den 911-model, som for alvor har slået Porsches navn fast blandt sportsvogn-elskere.

Siden har Porsche 911 i efterhånden syv forskellige udgaver været firmaets visitkort. Let genkendelig med sin skrånende taglinje, lange, lave kølerhjelm og fremtrædende forlygter.

Porsche 911 afløste firmaets første model, Porsche 356, og skulle egentlig have heddet 901. Men da Peugeot mente at have ret til alle bilnavne med 0 midt i nummeret, blev det ændret til 911, beretter nyhedsbureauet AP.
"Skaberen af Porsche 911 har grundlagt en designkultur i vores firma, som stadig i dag gør, at vores sportsvogne skiller sig ud," siger Porsches adm. direktør Matthias Müeller ifølge AP.

Søg den berømte 911-model her!

Eget designfirma
F.A., som Ferdinand Alexander Porsche blev kaldt, var barnebarn af Ferdinand Porsche, som grundlagte firmaet i 1930'erne, og søn af Ferry Porsche, som i en årrække var bestyrelsesformand.

Efter en årrække i familiefirmaet besluttede han og en bror i 1972 og dannede designformaet Porsche Design Management, som blandt andet har designet eksklusive ure, briller og kuglepenne.

Fra 1990-93 fungerede han desuden som formand for Porsche AG og var med til at styre firmaet gennem en større krise. Han vil blive begravet ved en privat ceremoni i kapellet på Porschefamiliens ejendom i Zell am See i Østrig.

Find dit billån på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.