• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. februar 2012 - Continental

Skiferien kræver vinterdæk

Det kræver vinterdæk at besøge vores naboer.

Det er næsten umuligt at krydse Danmarks grænser uden at køre gennem lande, hvor det er obligatorisk at benytte vinterdæk. Det er næsten umuligt at krydse Danmarks grænser uden at køre gennem lande, hvor det er obligatorisk at benytte vinterdæk.

Continental

Vinterdæk er påkrævet
De europæiske lande har meget forskellige krav til brugen af vinterdæk. Det er derfor en rigtig god idé at sætte sig grundigt ind i reglerne i de enkelte lande inden man begiver sig af sted på vinterferie.

I de kommende uger drager tusindvis af danskere på vinterferie til vores europæiske naboer. For mange bilister vil køreturen byde på bjergkørsel på sneklædte og glatte veje. For at sikre et godt og stabilt vejgreb er det derfor vigtigt, at man inden afrejse har de rigtige vinterdæk på bilen.

Søg brugte biler på Bilpriser.dk

Nabolandene har lovkrav
I Danmark er der ingen lovkrav om, at biler skal have monteret vinterdæk i årets koldeste måneder. Det er der til gengæld for en lang række af vores europæiske naboer, og reglerne varierer fra land til land. Manglende vinterdæk kan betyde, at man risikere at blive afvist allerede ved grænsen til flere af vores naboer.

”Ser vi på de mest traditionelle destinationer for skiferier så er der konkrete regler i f.eks. Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig og Østrig. I Kroatien og Italien er det kun obligatorisk i visse områder”, fortæller adm. direktør Georg Nielsen fra Continental.

”Rent faktisk er det næsten umuligt at krydse Danmarks grænser uden at køre gennem lande, hvor det er obligatorisk at benytte vinterdæk. Men udover lovgivningen handler det i lige så høj grad om trafiksikkerheden. Vi ved, at bilens bremselængde bl.a. på sne og glatte veje bliver markant bedre ved brug af vinterdæk, ligesom bilens generelle vejgreb forbedres på de kolde dage, så det er ganske enkelt sund fornuft at få sat vinterdæk på bilen i vinterhalvåret”. 

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

Søg vejledning hos fagfolk
Er man i tvivl om hvilke dæk der passer bedst til bilen, og førerens køreregenskaber, er det en rigtig god idé at søge råd og vejledning hos fagfolk på et værksted eller dækcenter. Her vil man også kunne få råd og vejledning omkring reglerne i de enkelte lande.

For at få det bedste vejgreb er det samtidig en god idé at tjekke dækmønstret, for også her er der forskellige lovkrav rundt om i Europa. Ifølge dansk lovgivning skal dækmønsteret have en dybde på mindst 1,6 mm, hvorimod lovkravet i f.eks. Sverige og Norge er 3 millimeter. ”Men et er hvad lovgivningen stiller krav om. Personligt vil jeg overveje at skifte dæk, når mønsterdybden når ned under de 3 mm, da sikkerheden allerede her bliver påvirket væsentligt” lyder et godt råd fra adm. direktør Georg Nielsen hos Continental.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.