• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. februar 2012 - FDM

Skrab bilruderne helt fri

Af-isning er vigtig både af hensyn til sikkerhed og for at undgå en bøde.

I løbet af vinteren byder mange morgener på bilruder med sne og is. Sørg for at af-ise bilens ruder og lygter ordentligt, før du bevæger dig med bilen ud i trafikken. I løbet af vinteren byder mange morgener på bilruder med sne og is. Sørg for at af-ise bilens ruder og lygter ordentligt, før du bevæger dig med bilen ud i trafikken.

FDM 
Morgener sne og is på bilen  
Nogle bilister nøjes med at skrabe et udkigshul på bilens forrude og satser på, at varmen fra bilen klarer resten af af-isningen. Men det er ikke nok kun at fjerne is eller sne i førersiden. Hele forruden, sideruder og bagrude bør være fri for sne og is.

Gør bilen vinterklar

Det samme gør sig gældende, hvis bilen er dugget til. Så bør dug - både udvendig og indvendig - også fjernes. Hvis du bliver stoppet af politiet, og politiet vurderer, at du ikke har frit udsyn i bilen, venter der alt fra en bøde til en betinget frakendelse af kørekortet – alt efter, hvor grelt tilfældet er.

Farligt i trafikken
En ting er, at du risikerer at få en bøde. Men hvis du ikke renser ruder og lygter for sne og is, kan du heller ikke orientere dig ordentligt i trafikken. Og uden synligt lys, kan de andre bilister have svært ved at se din bil, før de er ganske tæt på, hvilket er ekstra farligt, hvis det er glat, og bilernes bremselængde derfor er øget.

Skån bilen med en motorvarmer

Fjern is og sne effektivt
Det er vigtigt at have en god isskraber liggende i bilen. Med den kan du altid få renset ruderne. Kombiner eventuelt skraberen med en isfjerner-spray, som kan sprøjtes på de frosne ruder, så det bliver lettere at skrabe ruderne isfri. Af hensyn til de andre bilister bør du også fjerne eventuel sne på bilens tag og kølerhjelm, så det ikke falder ned under kørslen til gene og fare for både dig selv og andre trafikanter.

 

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.