• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. januar 2012 - FDM

Sikkerhedsvideoer til børn

Videoer skal hjælpe børn til at blive set i mørket.

Fra venstre ses Pernille 13 år, Alexander 9 år, Anna 12 år og Victor 13 år under FDMs ”Bliv set i mørket”-event på FDM Sjællandsringen. Fra venstre ses Pernille 13 år, Alexander 9 år, Anna 12 år og Victor 13 år under FDMs ”Bliv set i mørket”-event på FDM Sjællandsringen.

FDM

Videoer skal hjælpe de mindste
Manglende reflekser på tøjet og manglende lys på cyklen kan få alvorlige konsekvenser for børn i trafikken. En række nye videofilm fra FDM skal hjælpe børn og unge med at gøre sig synlige i trafikken - også efter mørkets frembrud.

Mange børn og unge er ikke klar over, at bilister ikke kan se dem, når mørket falder på, og hvor farligt det er. Derfor lancerer FDM nu en række videofilm, der skal gøre målgruppen opmærksom på problemet – og få de unge trafikanter til at ændre adfærd. I en af filmene illustreres faren ved ikke at være synlig med en dramatisk påkørsel af en testdukke foran en gruppe børn og unge.

”Børnene, der deltog i vores optagelser, blev alle meget overrasket over at se, hvor slemt det kan gå, og hvor svært det er at se de bløde trafikanter som fodgængere og cyklister, når de ikke har reflekser eller lygter på. Derfor håber vi, at den her event hjælper børnene med at forstå, hvor farligt det er, når de bevæger sig ud i mørket uden reflekser og lys,” siger kursuschef Michael Malmquist fra FDM Sjællandsringen.

I andre af filmene vises forskellen på, hvor lidt og hvor meget bilisten kan se i mørket, afhængigt af om fodgængere og cyklister bærer reflekser og lygter eller ej. I løbet af de næste uger offentliggøres flere film på fdm.dk/bliv-set. FDM opfordrer forældre til at se filmene sammen med deres børn og hjælpe dem med at blive klædt på til at være trafiksikker i mørket.

FDMs gode råd til at blive set i mørket:
• Tag ansvar for din egen synlighed i trafikken – og hjælp dit barn med at gøre sig synlig
• Brug af trafikvest er en rigtig god måde at gøre sig synlig i mørket
• Sæt evt. små, blinkende cykellygter fast på tøjet – de er effektive og meget synlige i mørket, især når der ikke er billygter eller anden belysning, der aktiverer reflekserne
• Stå ikke helt stille, men bevæg dig lidt – en refleks i bevægelse er mere synlig
• Gå imod trafikken, så bilisterne kan se dig
• Find en trafiksikker påklædning, der passer dig både i stil og størrelse – og husk det hver gang du går ud i mørket

FDM opfordrer desuden trafikanterne til at dele idéer til smart, trafiksikker påklædning med andre på Facebook.com/FDM.dk og uploade billeder af sig selv med reflekser, lysdioder etc.

Selvom udviklingen i antallet af trafikulykker går i den rigtige retning, og antallet af trafikdræbte i Danmark i 2011 var det laveste tal i rigtig mange år, er det stadig for mange, der bliver dræbt og kommer alvorligt til skade i trafikken. FDM ønsker med ”Bliv set i mørket”-filmene at være med til at gøre dette tal endnu lavere.

Gå til forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.