• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. september 2011 - Danmarks Statistik

Cyklister skades i september

September er hård ved cyklisterne, viser nye tal.

Der er ekstra god grund til at spænde cykelhjelmen i september, som er den måned med flest cyklistuheld. Der er ekstra god grund til at spænde cykelhjelmen i september, som er den måned med flest cyklistuheld.

Flest cyklister kommer til skade i september
Cyklister skal passe ekstra godt på i september. Det er her, at de får flest skrammer, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Bilisterne skal holde ekstra øje med cyklister fra sideveje og i højresving.

Danskere, der ofte cykler, bør kigge sig ekstra grundigt for i september: Antallet af cyklister, der kommer til skade, er nemlig størst her. Det viser en sammentælling fra Danmarks Statistik. 

”Danskerne er vendt tilbage til arbejdet efter sommerferien. Det gode vejr får mange til at tage cyklen, og de mange cyklister skal både kæmpe om pladsen på cykelstierne og samtidig passe på bilisterne. Bilisterne skal være på vagt over for cykeltrafik fra sideveje og i højresving,” siger adm. direktør Georg Nielsen hos Continental Dæk Danmark A/S, som følger sikkerheden i trafikken nøje.

Stigning på 83 procent
I alle årene fra 2004 til 2010 topper personskaderne hos cyklisterne i september. Går man tilbage til 2001, 2002 og 2003 overgås september kun knebent af august. 

Cyklisternes personskader stiger støt fra juni til august. I september eksploderer de nærmest. I 2008 steg de med 83 procent fra 70 til 128 registrerede skader i september, i 2009 med 43 procent fra 81 til 116 noterede skader i samme måned. 

Sidste år er undtagelsen: Her stiger de registrerede skader kun fra 96 til 97 i september, hvilket er ret usædvanligt, men kendetegnende for et generelt roligt trafikår. 

Danmarks Statistik anslår dog, at de reelle skadestal er fem gange højere, idet de fleste skader ikke anmeldes på skadestuerne.

Sørg for at din bil kan bremse
Hvordan undgås påkørsler? Bilisterne skal både køre forsigtigt og sørge for, at bilen er i ordentlig stand, forklarer Continental Dæk Danmark A/S. 

”Bilen bremser bedre, hvis føreren kører rundt med nye i stedet for gamle nedslidte dæk uden dækmønster. Herudover får flere biler installeret elektroniske sensorer, som gør bilisten opmærksom på bløde trafikanter. På den måde bliver det nemmere at fastholde overblikket,” siger Georg Nielsen.
Gamle biler med mange bremsefejl
Hos Applus+ Bilsyn anbefaler man, at bilister med ældre biler sikrer, at de fire hjul kan bremse med det samme.

”Biler over ti år har f.eks. ni gange så mange fejl på bremserne som biler under fem år. Det er ikke underligt. Sådan er det også med alle andre ting, vi køber. Der opstår flere fejl i takt med, at det slides. Det er vigtigt at kontrollere bilen regelmæssigt og sørge for, at bilens sikkerhed er intakt,” fortæller Per V. Rasmussen, adm. dir. hos Applus+ Bilsyn.

Sådan passer du på i trafikken
Fodgængere og cyklister skal:
Holde ekstra øje med køretøjer på sideveje og mindre udkørsler. Mange føler sig sikre her, og derfor køres mange ned pga. manglende opmærksomhed.
Læse andre trafikanter
Lade sig blive set
Få øjenkontakt med bilisterne

Bilister skal:
Overholde vigepligt
Gøre opmærksom på sig selv
Holde særligt øje i ikke-lysregulerede kryds, under højresving og på mindre villa- og sideveje, hvor bløde trafikanter ofte ikke ser sig for

Har du gode råd om trafiksikkerhed, så del dem herunder, så andre trafikanter kan få glæde af dem.

 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.