• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. juni 2011 - Forsikring og Pension

Færre bilskader i 1. kvartal

Danskerne kom let igennem snemasserne.

Danskerne kom bedre igennem snemasserne i år (Foto:FDM) Danskerne kom bedre igennem snemasserne i år (Foto:FDM)

Forsikring og Pension 

Noget tyder på, at danskerne lærte af forrige vinter og klarede sig bedre gennem snemasserne i år. Der var nemlig markant færre bilskader i årets første kvartal sammenlignet med første kvartal 2010.

16% færre bilskader
De seneste to vintre har budt på masser af kulde, sne og is – og udfordringer for bilisterne. Men bilisterne klarede udfordringerne bedre i år, end de gjorde sidste år. Danskerne anmeldte 16 pct. færre bilskader til deres kaskoforsikring i første kvartal 2011 i forhold til første kvartal 2010.
 
"Vinteren kommer som regel bag på bilisterne, men noget kunne tyde på, at de har været bedre forberedt i år. Forrige vinter har nok ligget frisk i erindringen", siger Tenna Westergaard fra Forsikringsoplysningen.

Danskerne passer bedre på
En mulig forklaring på de færre skader kan være, at bilisterne belært af forrige vinter har taget flere forholdsregler i forhold til kørsel på de glatte veje.
 
"Flere har måske lært, at det er en rigtig god idé med vinterdæk og har sørget for at få dem sat på i tide. Der kan også være flere, der har valgt helt at lade bilen stå på de værste vinterdage og taget toget i stedet", siger Tenna Westergaard.

Der blev i årets første kvartal anmeldt 117.453 bilskader til danskernes kaskoforsikring. I samme periode året før blev der anmeldt 140.003 skader.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.