• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. april 2011 - Audi

Ny luksusmodel fra Audi

Audi Q3 kommer på det danske marked til oktober.

Den nye Audi Q3 introduceres på det danske marked til efteråret Den nye Audi Q3 introduceres på det danske marked til efteråret

Audi
Audi Q3 i kompakt form
Audi Q3 er en premium SUV i kompakt form. Den er sportslig og effektiv samt fleksibel og trendy. Den er hjemme på alle slags veje og offroad. Q3 viser Audis ekspertise inden for alle områder af ingeniørkunsten fra letvægtskarrosseriet, den effektive drivlinje og dynamiske undervogn til de topmoderne assistentsystemer og multimediesystemer. Mange af udstyrsdetaljerne kommer direkte fra luksusklassen.

Audi Q3 har det mest sportslige og progressive design i segmentet. Singleframe-grillen med de skrå hjørner dominerer fronten, og dens konturer forstærkes yderligere af motorhjelmens dynamiske form. De kileformede forlygter fås i en xenon plus-udgave med LED-dagskørelys og baglygter i LED-striber, og de store luftindtag giver en idé om motorernes potentiale.

Søg brugt Audi her

Nyt familiemedlem af Q-familien 
Til trods for det coupélignende design kan Audi Q3 nemt genkendes som et medlem af Q-familien. Bagklappen har samme design som på de større søskende Q5 og Q7, men Audi Q3 er kun 4,39 m lang, 1,83 m i bredden og 1,60 m i højden inklusive tagræling. Dens luftmodstandsværdi på 0,32 sætter nye standarder i segmentet; og desuden sørger undervognen for, at luftstrømmene også forløber optimalt under bilen.
 
Audi Q3’s rummelige kabine afspejler på harmonisk måde det udvendige designs maskuline udseende. En bred bue, kendt som wrap-around, omslutter føreren og forsædepassageren – en feature, der kendes fra mærkets store modeller. Instrumentpanelets vandrette udformning understreger bredden. Et farvedisplay (på helt op til 7 tommer) fås for første gang til Q-modellerne som ekstraudstyr på instrumentpanelet.

Q3 med masser af luksusudstyr
Q3 kommer selvfølgelig med en lang række førsteklasses ekstraudstyr. Udstyret omfatter kørecomputer med effektivitetsprogram, en ambientelyspakke med masser af lysdioder, et panoramaglastag, opbevaringspakke, sportssæder, elektrisk justerbare sæder med sædevarme, komfortnøgle til oplåsning og start af bilen med et tryk på en knap, 2-zoners luksusklimaanlæg, tonede bagruder, et 3-eget læderrat i et nyt særligt Q-look og adaptiv lysteknologi til xenon plus-forlygterne og automatisk fjernlysassistent.
 
Audi Q3 har også et bagagerum med masser af plads til fritids- og sportsudstyr. Kapaciteten på 460 l kan udvides til hele 1365 l, når splitbagsædets ryglæn klappes ned. Tagræling er standard, og et bredt udvalg af ekstraudstyr gør denne kompakte SUV endnu mere fleksibel at køre i. Deriblandt findes en bagagerumspakke, passagersæderyglæn, der kan klappes frem, vendbar bagagerumsbakke og vendemåtte, læssekantbeskyttelse i rustfrit stål, skiklap i bagsædets armlæn og skitaske. Audi Q3 kan også trække en anhænger på op til 2.000 kg.

0 til 100 km/t på 6,9 sekunder
Audi Q3 vil fra introduktionen kunne fås med en 2.0 TFSI benzinmotor, der enten yder enten 170 hk eller 211 hk, og begge har quattro firhjulstræk. Den mest kraftfulde version sender Q3 fra 0 til 100 km/t på 6,9 sek. og op til en tophastighed på 230 km/h. Der tilbydes også en 2.0 TDI med 177 hk, ligeledes med quattro, mens en forhjulstrukket 2.0 TDI 140 hk-model, der kører helt op til 19,2 km/l, kommer senere.
 
Den store benzin- og den store dieselmotor kommer med S-tronic gear, mens de mindre motorer kommer med 6 manuelle gear. Alle motorer kombinerer desuden Audis fremragende effektivitets-teknologier: direkte brændstofindsprøjtning, turboladning, start-stop-system og systemer til genindvinding af energi.

Internet i bilen
Audi Q3 kommer også med et komplet udvalg af infotainmentteknologier. Det absolutte topudstyr er det store harddisknavigationssystem MMI plus. Systemets 7” farveskærm viser 3D-billeder i høj opløsning, og takket være Audi connect vil der være internet om bord på Q3 inklusive særlige serviceydelser. Et WLAN-hotspot gør det muligt at tilkoble bærbare apparater, så passagererne kan bruge internettet ubegrænset under kørslen. 
 
Assistentsystemerne til Q3 kommer også fra mere luksuriøse modeller. Audi side assist anvender radar for at hjælpe føreren med at skifte vognbane, og Audi active lane assist hjælper føreren med at blive i vognbanen med små korrigerende styreindgreb, hvis det er nødvendigt, og der fås ikke mindre end fem systemer, der kan hjælpe føreren med at parkere, både parallelt og i bås.
 
Audi Q3 som vil blive produceret på fabrikken i Martorell, Spanien i nærheden af Barcelona forventes at blive introduceret på det danske marked i oktober 2011.

Find din næste brugte Audi her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.