• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. april 2011 - Mercedes-Benz

Ny motorgeneration klar

Mercedes-Benz introducerer OM 471.

Mercedes-Benz klar med ny motorgeneration. Mercedes-Benz klar med ny motorgeneration.

Mercedes-Benz 
 
Mercedes-Benz er nu klar med en helt ny motorgeneration, som lever op til Euro 6 emissionsstandarden. I den nye motor erstattes den klassiske Mercedes-Benz V6- og V8-motor af en sekscylindret rækkemotor. 

Fra V- til rækkemotor
Den nye motor hedder OM 471 har en slagvolumen på 12,8 liter, og så har den seks cylindre på række i stedet for den nuværende V6 og V8-motor. Den lanceres inden for effektområdet 421 hk. til 510 hk. med et omdrejningsmoment fra 2100 til 2500 Nm.
 
I motoren er der introduceret et nyt brændstofindsprøjtningssystem – X-Pulse, der har et maksimalt arbejdstryk på 2500 bar. De kraftigste OM 471-motorer har også TurboCompound, en ekstra turboladning, som Mercedes-Benz har formået at presse yderligere 60 hk. ud af.

Find din næste Mercedes-Benz her

Lavere brændstofforbrug end Euro 5-motoren 
Tidligere betød højere udledningskrav et højere brændstofforbrug. Men takket være designet af motoren lever den ikke bare op til de Euro 6 emissionskravene, men har et endnu lavere brændstofforbrug end sin Euro 5 forgænger. 

”OM 471 er et stort skridt for Mercedes-Benz og miljøet. Motoren vil kraftigt reducere udledningen af gasser og partikler til atmosfæren, vel at mærke samtidig med at den kører langt på literen og er stabil.” siger Lasse Wøhlk, salgschef for Mercedes-Benz vare- og lastbiler i Danmark.
 
En levetid på 1,2 mio. km.
Mercedes-Benz er gået længere end nogensinde før for at sikre en høj kvalitet i OM 471-motoren. Motoren er blevet testet med henblik på en levetid på 1,2 mio. km, hvor en levetid på 1 mio. km hidtil har været standard. Den har kørt flere tests end nogen Mercedes-Benz-motor før den, og man har i Stuttgart reduceret antallet af simuleringstests og øget antallet af Real Life Tests.

Søg brugte Mercedes Benz her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.