• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. marts 2011 - Bilpriser.dk

Få hjælp til bilkøbet

Ny analyse der giver overblik over de mest populære bilers totaløkonomi over 4 år.

Ny analyse fra Bilpriser.dk giver overblikket over totaløkonomien på biler i mellemklassen. Ny analyse fra Bilpriser.dk giver overblikket over totaløkonomien på biler i mellemklassen.

Bilpriser
Bilpriser.dk, der siden 1999 har været Danmarks førende bilvurderingssite, har netop udarbejdet en ny analyse af biler i mellemklassen. En analyse, der hurtigt giver overblikket over de mest populære biler og deres totaløkonomi over 4 år.

Totaløkonomien er afgørende
Ifølge analysen fra Bilpriser.dk bør danske forbrugere i højere grad interessere sig for totaløkonomien ved de enkelte biler end nypris og brændstoføkonomi, som de fleste bilkøbere bruger mest tid på at studere. En fornuftig nypris og brændstoføkonomi fortæller nemlig ikke noget om totaløkonomien, som er hvad bilen over en periode på 4 år koster i kr./km. Forholdsvis mange kan let beregne en cirkaomkostning for nogle omkostninger, og her er værditabet den faktor der spiller en særlig afgørende og i nogle tilfælde overraskende stor rolle ved et bilejerskab. Derfor skal man også huske at bede bilhandleren om en konkret vurdering af hvad bilen vil falde ved det slid, man påtænker i ejertiden og få det med i beregningen. For netop totaløkonomien bør være en væsentlig faktor ved de fleste bilkøb.

Mellemklasseanalysen 2011

Hold overblikket
”Formålet med analysen er i bund og grund, at give forbrugerne og bankrådgiveren en mulighed for at overskue konsekvenserne på længere sigt af et bilkøb.” fortæller chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk og uddyber ”Hvis bilkøberne bruger denne type analyse eller systematikken, når de skal argumentere over for banken, har de en langt bedre mulighed for at kende den økonomiske forskel på de biler, de overvejer at købe. Det er således ikke en liste over vores forslag til bilkøb, men en hjælp til forbrugerne til at overskue hvad der rent faktisk er vigtigere end nypris og brændstoføkonomi på sigt” 

Venga topper listen

Således viser analysen fra Bilpriser.dk, at de 3 mest fornuftige biler, som købere pt. bør kigge nærmere på, er Kia Venga 1.4, Renault Megane 1.5 og Citroen C4, hvis ønsket er en bil med den laveste totaløkonomi i klassen. Med en samlet udgift på 2,17 kr./km., som Kia Venga kan prale af, er der eksempelvis meget at spare i forhold til den mest omkostningstunge bil på listen, BMW 116 1.6, der giver bilejeren en ekstra omkostning på 2.108,72 kr. om måneden. 

Yderligere analyser ligger gratis på Bilpriser.dk
Ud over Mellemklasseanalysen findes også 26 andre analyser af totaløkonomi på både nye, brugte og leasingbiler, som kan downloades helt gratis på Bilpriser.dk.

Bilpriser.dk analyser findes her

Mellemklasseanalysen 2011 finder du her

TCO = Total Cost of Ownership
Ved et evt. bilkøb er det ikke nok at se på, hvad man skal afdrage per måned. Det giver nemlig ikke et billede af totaløkonomien i ejerskabet af en bil, også kaldet Total Cost of Ownership eller TCO.
Ved beregning af TCO, skal man se på låneomkostningerne, renteudgiften efter skat, afskrivningen, brændstofudgiften, serviceudgiften, ejerafgiften, forsikringsudgiften og andre udgifter i den periode, man påtænker at eje bilen.

Læs mere om TCO

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.