• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. februar 2011 - Nissan

Nu starter elbil-epoke

De første Nissan Leaf-elbiler ankommer til Storbritannien i dag.

Elbilen Nissan Leaf - kommer til Storbritannien i dag. Elbilen Nissan Leaf - kommer til Storbritannien i dag.

Nissan
Nu starter elbil-epoke
Den første skibsladning med de 100 pct. eldrevne Nissan Leaf-biler, der skal distribueres i Europa, ankommer til det nordøstlige England i dag.
De 67 Nissan Leaf-biler om bord på City of St. Petersburg, som er Nissans nye energibesparende skib til transport af biler i Europa, skal ud til kunder i Storbritannien og Irland, og de losses på havnen Port of Tyne som afslutning på transportskibets jomfrurejse.
"Når Nissan Leaf - verdens første, prismæssigt overkommelige 100 pct. eldrevne bil - ankommer til Europa, er det en milepæl for Nissan og transporten i Europa. Nissan Leaf er et ægte alternativ til benzin- og dieselbiler, hvad angår udseende, udstyr, sikkerhed, præstation og køreegenskaber," siger Simon Thomas, som er senior vice president of sales and marketing hos Nissan International SA, Nissans europæiske hovedkvarter.

Kommer med energibesparende skib
“Det er passende, at den første levering af Nissan Leaf-biler sker med vores helt nye, energibesparende biltransportskib City of St. Petersburg. Vi ser frem til at levere disse biler til de første Nissan Leaf-kunder, som deler vores vision for en miljømæssigt bæredygtig fremtid for transport på vejene," tilføjede han.
City of St. Petersburg har en slank og delvist kugleformet forstavn, hvilket reducerer luftmodstanden med op til 50 pct. og dermed sparer op til 800 t brændstof om året svarende til 2.500 t CO2-emissioner. Transportskibet bliver en del af den flåde, som hvert år transporterer hundredtusinder af biler fra Nissans fabrik i Sunderland.

Kunder har forudbestilt 27.000 Nissan Leaf

Kunder i Storbritannien har kunnet forudbestille Nissan Leaf siden september 2010, og leveringen begynder i de kommende uger.
På verdensplan er der forudbestilt mere end 27.000 Nissan LEAF-biler, som drives af et avanceret litium-ion-batteri. Nul-emissions-bilen produceres i øjeblikket i Japan, men fra 2013 vil den også blive produceret i Sunderland, når produktionen af litium-ion-batterier til disse biler er blevet påbegyndt på fabrikken i 2012.

Lynopladning på kun 30 minutter
Der opbygges i øjeblikket et omfattende netværk af ladestationer i Storbritannien. Alene i det nordøstlige England vil der være 1.300 ladestationer inklusive lynopladere i 2013, hvor en Nissan Leaf kan oplades til 80 pct. af en fuld opladning på under 30 minutter, når advarselslampen for batteriladning begynder at lyse. Nissans netværk af elbilforhandlere, som aktuelt inkluderer 25 forhandlere i Storbritannien, vil alle være udstyret med en lynoplader.
Rundt om i Storbritannien er der programmer i støbeskeen, der vil resultere i installationen af ca. 9.000 ladestationer i 2013.

80 pct. af de daglige køreture er under 48 km
I henhold til Nissans research er 80 pct. af de daglige køreture i Storbritannien på under 48 km. Nissan LEAF kan transportere fem personer op til 175 km i henhold til New European Driving Cycle, så når den ankommer til Europa, vil den være en markant nyhed blandt de miljøvenlige, prismæssigt overkommelige biler, som kunderne kan vælge mellem.
For yderligere informationer om Nissan LEAF og Nissans program for nul-emissions-mobilitet kan man se hjemmesiderne: www.nissanpress.co.uk/environmental og www.nissan-zeroemission.com


Om Nissan Leaf:
o         Verdens første, masseproducerede nul-emissions-bil, som er til at betale
o         En 5-personers hatchback i C-segmentet
o         Bilen drives af en elmotor på 109 hk (80 kW)
o         Kan oplades til 80 % af kapaciteten på under 30 min. (lynopladning)
o         Reel rækkevidde på 109 mil (175 km i henhold til NEDC)
o         En tophastighed på 145 km/t
o         Produceret på en helt ny elbilsplatform

Om det energibesparende transportskib City of St. Petersburg

o         Længde: 139,98 m
o         Bredde: 22,40 m
o         Totalvægt: 21,143 t
o         Lastkapacitet: 2.000 biler
o         Sejlhastighed: ca. 16,9 knob
o         Besætning: 24 personer

Om Nissan i Storbritannien:

o         Nissans fabrik i Sunderland blev etableret i 1984, og produktionen startede i 1986. 
o         Indtil videre er der investeret ca. 2,68 milliarder pund i fabrikken og dertil kommer yderligere investeringer på 420 millioner pund i forbindelse med produktionen af batterier og Nissan LEAF-biler.
o         Der er i øjeblikket beskæftiget ca. 4.900 medarbejdere på fabrikken i Sunderland.
o         Fabrikkens samlede produktion siden 1986 udgør 6 millioner biler
o         I 2010 blev 81 % af produktionen eksporteret til 45 lande rundt om i verden.
o         Nissans europæiske designcenter er placeret i Paddington i London og beskæftiger ca. 50 medarbejdere.
o         Nissans europæiske tekniske center er placeret i Cranfield i Bedfordshire og beskæftiger ca. 750 medarbejdere.

Læs evt. også Klimabilanalysen 2010 fra Bilpriser.dk her

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.