• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. januar 2011 - FDM

iMiEV klarer kollisionstest

Elbilen iMiEV klarer uvildig kollisionstest med karakteren "bestået".

Mitsubishi iMiev har som første elbil klaret en kollisionstest. Mitsubishi iMiev har som første elbil klaret en kollisionstest.

Mitsubishi
iMiEV klarer kollisionstest
2011 bliver året, hvor en række elbiler får debut på den internationale bilscene. En entré, der for flere af bilernes vedkommende følges op af kollisionstest. Det europæiske sikkerhedssamarbejde Euro NCAP, som FDM er en del af, tester i løbet af foråret de første elbiler, men allerede nu har Mitsubishis iMiEV som den første elbil været igennem en uvildig kollisionstest.
Det er FDMs tyske søsterklub, ADAC, der har ladet iMiEV møde muren med 64 km/t. Et møde den elektriske Imiev klarer "ganske godt". Nok så vigtigt viser testen, at sikkerheden omkring højspændingsbatteriet er i orden.

Batteri forblev ubeskadiget
”Det er glædeligt at se, at elbiler ikke nødvendigvis er lig med ringe sikkerhed. 2011 bliver året, hvor elbilerne for alvor dukker op i Danmark, og så er det vigtigt at vide, at man kan køre lige så trygt i elbiler, som i mange nye biler med mere traditionel teknologi,” siger FDM Motors biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen.
Mitsubishien, der netop nu lanceres i Danmark som både Mitsubishi iMiEV, Citroën C-Zero og Peugeot Ion, gør imidlertid ikke kun en god figur i frontaltesten. Også en hård bagendepåkørsel klarer den flot og viser, at beskyttelsen af batteriet, der er placeret mellem de to aksler, er som den skal være. Selvom hækmotoren bliver presset 40 cm ind i bilen, forbliver batteriet ubeskadiget.
”Selvom det er et flot resultat af Mitsubishi, vil FDM også fremover holde øje med de nye elbilers sikkerhed, og allerede i løbet af foråret venter vi at kunne præsentere en større undersøgelse af de nye elbilers kollisionssikkerhed,” siger Søren W. Rasmussen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.