• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. september 2010 - Politiken

Svindel med bileksport

Omfattende snyd ved eksport af biler, mener Skat.

Man får en del af afgiften tilbage, når man eksporterer en bil. Det frister til snyd. Man får en del af afgiften tilbage, når man eksporterer en bil. Det frister til snyd.

Politiken
Svindel med bileksport
Den danske statskasse er blevet snydt for millioner af kroner, fordi kriminelle i årevis har udnyttet en skattefidus ved eksport af biler fra Danmark, skriver Politiken.
Ifølge reglerne har man krav på at få refunderet en del af registreringsafgiften, når man eksporterer sin bil. Det er siden 2005 sket med over 180.000 danske biler, hvilket i alt har kostet staten 4,3 milliarder kroner i refusioner, viser nye tal fra Skat.
En stikprøvekontrol fra Skat afslører, at reglerne bliver brudt i næsten 2 ud af 3 tilfælde, skriver avisen ifølge Motormagasinet.dk.

Bilerne eksporteres nogle gange slet ikke

Ofte er bilerne slet ikke blevet eksporteret, men blot skrottet herhjemme. I andre tilfælde kører bilen stadig rundt på de danske landeveje på stjålne nummerplader. Eller også er der manipuleret med kilometertælleren, så bilen fremstår nyere og mere værdifuld. På den måde skal staten refundere en højere afgift, når bilen eksporteres.
"Det kom virkelig bag på os, at svindlen med eksport af biler var så udbredt", siger Niels Sørensen fra Skat, til Politiken.
186 virksomheder eller personer blev undersøgt i Skats aktion, og i 127 af sagerne - 2 ud af 3 - konstaterede Skat, at statskassen var gået glip af skatter, afgifter eller moms for samlet 65 millioner kroner. Disse penge forsøger Skat nu at kradse ind.
"I 58 sager var svindlen så grov, at vi har videregivet sagen til politiet", siger Niels Sørensen.
Eksporten toppede i 2007 med 63.000 biler, hvilket faldt til 55.000 i 2008 og 27.500 biler i 2009, skriver Motormagasinet.dk.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.