• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. september 2010 - Mitsubishi

iMiev er nu prissat

Mitsubishi iMiev kommer til at koste 275.995 kr. Batterigaranti på 100.000 km.

Mitsubishi iMiev kommer til at koste 275.995 kr. Mitsubishi iMiev kommer til at koste 275.995 kr.

Mitsubishi
iMiev er nu prissat
På dette års Paris Motor Show i starten af oktober vises den europæiske udgave af elbilen Mitsubishi iMiEV. Men allerede nu har vi prisen i Danmark og begynder forsalg med levering fra starten af januar næste år.
Mitsubishi iMiEV er en af de første masseproducerede elbiler. Der er således tale om den ”ægte vare”. Ikke noget med ombygninger eller lignende. Der har været gennemført hundredvis af demokørsler af den japanske udgave af iMiEV i Danmark i løbet af det sidste års tid. Tilbagemeldingerne har været meget positive. Og mange fordomme er manet til jorden. På Paris Motor Show vises nu den europæiske udgave af iMiEV. Ændringerne i forhold til den japanske udgave er få med fokus på sikkerhed og komfort.

Rækkevidde på 150 km og opladning på 6-7 timer

Allerede nu starter forsalget på Mitsubishi iMiEV i Danmark. Prisen er kr. 275.995, svarende til 220.796 ekskl. moms, og den kan leveres fra januar 2011. Batterierne er lithium-ion, og de har en rækkevidde op til 150 km ud fra EU-standarden. Motoren yder 64 hk og har en tophastighed på 130 km/t.
Ladning kan foretages fra et almindeligt 220V stik med 10 amp. Det tager ca. 6-7 timer at lade den fuldt. iMiEV er også udstyret med stik til lynlader, hvor 80 pct. opladning kan foretages på en halv time. Disse standere er dog ikke sat op i Danmark endnu, men forventes i nær fremtid.
Som standard fås sikkerhedsudstyr som ESP og antispin, ABS bremser med EBD samt 6 airbags. Og masser af komfortudstyr som f.eks. aircondition, alufælge og fjernbetjent centrallås.

5 års eller 100.000 km garanti på batteriet

Der er tale om helt ny teknologi, og derfor er der også en naturlig usikkerhed hos brugeren vedrørende holdbarhed og serviceomkostninger. Eftersom der er færre sliddele på en elbil, er det primært det dyre batteri, der er størst bekymring om. Derfor tilbyder Mitsubishi 5 år eller 100.000 km garanti på batteriet, og 3 år eller 100.000 km på resten af bilen.

Øvrige Mitsubishi nyheder på Paris Motor Show

Udover elbilen har Mitsubishi fokus på deres nyudviklede og særdeles økonomiske ClearTec dieselmotor, som vises i flere modeller. Lige fra den nylig introducerede ASX, som er en kompakt crossover, der sammen med Lancer serien nu fås med den nyudviklede 150 hk 1.8 dieselmotor. Til den kompakte SUV Outlander, med samme dieselmotor, dog opgraderet til en 2.2 liters DI-D med 177 hk. Alle tre modeller er til salg i Danmark fra oktober.


     
     

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.