• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. august 2010 - FDM

Tjek rustbeskyttelsen

Man er berettiget til at få pengene tilbage, hvis arbejdet er gjort for dårligt.

Undgå undervognsvask i et halvt år efter rustbeskyttelsesbehandling, siger FDM. Undgå undervognsvask i et halvt år efter rustbeskyttelsesbehandling, siger FDM.

FDM
Tjek rustbeskyttelsen
De danske rustbeskyttere er langt fra lige gode til at komme ind i alle hjørner. Det selvom vores fugtige saltholdige luft og saltning af vinterveje får de fleste biler til at sukke efter supplerende rustbeskyttelse.
Det skriver FDMs medlemsblad Motor, der i sit augustnummer går de danske rustbeskyttelsescentre efter i kroge og vanger. Her kan man læse, at de stikprøvekon-troller, FDM udfører på en række centre, afslørede fejl i rustbeskyttelsen på 15 pct. af de kontrollerede biler. På centre, som Teknologisk Institut kontroller, gjaldt det 20 pct. af bilerne.

Rustbeskyttelse er en tidkrævende affære
At forbrugerne langt fra altid får den rustbeskyttelse, de betaler for, skyldes, at rustbeskyttelse er en kompliceret og tidskrævende affære. Ifølge Motor kan en gang rustbeskyttelse derfor købes for billigt, hvis der skal være råd til at komme ordentlig omkring bl.a. vanger, døre og hjulkasser.

Mangelfuld rustbeskyttelse kan føre til refusion af betalingen
Har man mistanke om, at man ikke har fået den lovet eller en god nok rustbeskyttelse, anbefaler FDM, at man får undersøgt bilen hos en uvildig. Viser det sig her, at rustbeskyttelsen har været mangelfuld, bør man kunne få udgifterne til rustbeskyttelsen refunderet.
”Som forbruger har du ikke alene ret til at få afhjulpet de konstaterede mangler ved den udførte rustbeskyttelse af rustbeskyttelsescentret. Du har også ret til at få dækket den udgift, du har haft til den undersøgelse, der konstaterer, at den udførte rustbeskyttelse har været mangelfuld,” siger leder af FDMs juridiske afdeling, Per Alkestrup.

FDM's råd om rustbeskyttelse

Skal man have sin bil rustbeskyttet, anbefaler FDM, at man får det gjort om sommeren, når temperaturen gør selve rustbeskyttelsen nemmere at arbejde med og få ud i alle bilens kroge.
Motor har desuden lavet en rustbeskyttelse ABC med gode råd før og efter bilen rustbeskyttes. Blandt rådene er bl.a.:

• Vælg et rustbeskyttelsescenter, der er tilmeldt kontrolordning fra FDM eller Teknologisk Institut.
• Spørg til bekendtes erfaringer med rustbeskyttelsescentre.
• Se efter i motorrummet. Er der tørret pænt af efter rustbeskyttelsen?
• Stik en finger op i vangerne og mærk efter, om der er sprøjtet med rustbeskyttelse.
• Undgå undervognsskyl ved bilvask det første halve år, til rustbeskyttelsen er helt fast.

Find flere råd i Motor nr. 8 eller på www.FDM.dk/motor

I det nye nummer af Motor kan man desuden læse en stortest af den nye Opel Meriva, komme en tur ud at køre med Mercedes' "mågevinge" SLS eller læse, hvordan det nu bliver nemmere at klage over private parkeringsselskaber. Motor nr. 8 udkommer fredag den 6. august.


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.