• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. juli 2010 - presswire

Er bilen sommerferieklar?

Tjek bilen efter inden du kører på ferie

Undgå spildte feriedage pga. motorsvigt Undgå spildte feriedage pga. motorsvigt

Mange danskere kører på ferie 
Netop i disse dage drager et meget stort antal danskere sydpå i egen bil, og mange med campingvogn på krogen. Desværre vil mange af dem opleve at få problemer med bilen undervejs, og vil få behov for  autohjælp .

Se din bil efter før afrejse
Der er dog rigtig meget man kan gøre hjemmefra, så ferien ikke bliver ødelagt af svigtende mekanik. Sætter man nogle timer af til at gå bilen igennem, kan man spare rigtig mange timers ventetid på den sydtyske autobahn i venten på  autohjælp .

Tjek væskebeholdningen og fyld ekstra på
Når du skal gøre din bil klar til turen sydpå bør du kontrollere følgende:
Væsker: Er der olie og vand på bilen? Varmen i sydeuropa kan tære på kølerens væskebeholdning, så det er en god ide at fylde beholderen op hjemmefra. Hav også en dunk vand med, for timers køkørsel kan få selv den mest varmblodede danske feriebil til at koge over.

Husk ekstra motorolie
Husk også ekstra motorolie. Under danske forhold kan der let ophobe sig vand i olien, og kommer du under sydlige himmelstrøg vil oliemængden kunne svinde, så det er en fordel at kunne efterfylde.

Tjek dæk og reservehjul
Efterse også dæk, og især reservehjulet bør kontrolleres, så der både er tilstrækkeligt med slidbane, ligesom dæktryk også bør tjekkes. En tungt lastet bil reagerer anderledes end til daglig, derfor skal dæk og bremser være i god stand. Vær også opmærksom på at en højere belastning på bilen kræver højere dæktryk.

Overlæs ikke bilen
Når du pakker bilen skal du være opmærksom på tyngdepunkt og fordeling af vægt. Pak de tungeste ting nederst, og længst fremme, og lette ting øverst. Overskrid ikke maks. Belastning på evt. tagboks, det kan have katastrofale konsekvenser at overlæsse en tagboks, når man skal lave en undvigemanøvre med høj hastighed.

Køreturen med familien er ikke et racerløb
Endelig skal du huske at gøre dig selv klar. Turen til Italien stiller anderledes krav end en sviptur i Bilka. Vær oplagt, udhvilet, og tag den med ro. Du vinder alligevel ikke noget ved at ræse af sted.

Tjek din forsikring og muligheden for autohjælp
Er uheldet ude, gælder det om at være ordentlig dækket ind. Tjek din forsikring, og husk registreringsattest og forsikringsbevis. Det er også en rigtig god ide at tjekke at du er dækket af  autohjælp  i Europa. Mange er dækket ind gennem forsikring, andre har selv tegnet abonnement. På Findautohjaelp.dk kan du se en oversigt over udbydere af  autohjælp, og se hvem der dækker i europa.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.