• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. maj 2023 - MINI

Ny generation MINI Cooper

Næste generation fås i to elektriske versioner.

Den nye generation af MINI Cooper i tredørs-format kommer i to elektriske udgaver. Den nye generation af MINI Cooper i tredørs-format kommer i to elektriske udgaver.

MINI
 
Det er mere end 20 år siden, at det britiske ikon MINI blev relanceret som en del af BMW Group. Til efteråret starter produktionen af en ny generation. Selv om designet stadig er skjult under kamuflage, så afsløres der nu nogle detaljer.
 
Den nye MINI Cooper er tro mod opskriften på det koncept, som har været en succes i over 60 år. Samtidig er den designet til fuldelektrisk køreglæde kombineret med den fleksibilitet og kreative udnyttelse af pladsen, som kendetegner en MINI.

I 2020 rullede den nuværende generation af MINI Cooper ud på vejene i en fuldelektrisk version. Siden da har den elektriske model været den bedst sælgende MINI Cooper-variant på verdensplan. Til sommer kommer den nuværende generation også i en cabriolet-udgave. Det bliver dermed en af verdens første elektriske cabrioleter. Produktionen er begrænset til 999 styk.

Tre døre – fire sæder – to versioner
Den nye generation af MINI Cooper i tredørs-format kommer i to elektriske udgaver. Begge versioner leverer de klassiske MINI egenskaber som gokart-følelsen og den kreative udnyttelse af pladsen. 

MINI Cooper E har en effekt på 135 kW og en batterikapacitet på 40,7 kWh*
MINI Cooper SE har en effekt på 160 kW og en batterikapacitet på 54,2 kWh* 

Modellernes elektriske rækkevidde er mellem 300 og 400 kilometer.

Nyt designsprog: Charismatic Simplicity
Den nye generation er ligeledes starten på et helt nyt designsprog for MINI – Charismatic Simplicity – som fokuserer på det essentielle. MINI afslører allerede nu detaljer som et nyt, rundt OLED-display.

MINI vil som den første bilproducent introducere et rundt OLED-display med trykfølsom skærm og en diameter på 24 centimeter. Displayet rummer funktioner fra informationsskærmen samt infotainment- og klimafunktioner. Det nye designsprog viser en futuristisk genopfindelse af mærkets historiske DNA.

Ny elektrisk kernefamilie
Sammen med den nye elektriske MINI Countryman, som bliver produceret på BMW Group Plant Leipzig fra november 2023, er den nye elektriske MINI Cooper starten på den nye elektriske kernefamilie. I 2024 vil familien blive suppleret med MINI Aceman. Fra begyndelsen af 2030’erne vil MINI være et fuldelektrisk bilmærke.
*Flere detaljer vil blive offentliggjort før produktionsstarten i efteråret.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.