• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. april 2023 - De Danske Bilimportører

Fremgang i bilsalget i marts

Knap halvdelen af de solgte biler er nu opladelige.

I marts 2023 blev der indregistreret 23 procent flere personbiler end sidste år. Knap halvdelen af de solgte biler er nu opladelige. I marts 2023 blev der indregistreret 23 procent flere personbiler end sidste år. Knap halvdelen af de solgte biler er nu opladelige.

De Danske Bilimportører

 
Marts måned fortsætter med fremgang i bilsalget, hvor 17.960 nye personbiler blev indregistreret, hvoraf 47 procent var opladelige.
 
Marts bygger dermed videre på den fremgang, der har været siden årsskiftet, hvor der generelt har været stigninger sammenlignet med året 2022. Første kvartal af 2023 er landet på 39.957 nyregistreringer, hvilket er en stigning på 17 procent sammenlignet med året før.
 
”Bilåret 2023 er startet godt og har holdt tempoet igennem januar, februar og nu marts. Der er kommet gang i leveringerne af nye biler, og særligt elbilerne har oplevet en stor fremgang. ” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.
 
Elbilerne i markant fremgang
Det er særligt elbilerne, der oplever stor fremgang på det danske marked. Marts måned bød på 6.554 nye elbiler, hvilket er en stigning på 157 procent sammenlignet med sidste år. I marts blev der yderligere indregistreret 1.926 pluginhybrid-biler, hvilket bringer den opladelige andel af indregistrerede biler på 47 procent
 
Denne fremgang betyder, at der i 2023 indtil videre er kommet 11.902 nye elbiler ud på de danske veje, hvilket er en fordobling i forhold til første kvartal sidste år.
 
”Danskerne er i fuld gang med at omstille sig til elbilerne, og det går meget stærkt lige nu. Det betyder, at samfundet skal have fokus på at få udbredt ladestandere, så alle har mulighed for at lade sin bil – både hvis du bor i parcelhus og i etageejendom”, siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.