• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. februar 2023 - Applus Bilsyn

Sådan forbereder du dit elbilskøb

Skal du handle elbil, så følg disse gode råd til det sikre køb.

Tesla sænkede den 13. januar priserne på de mest populære modeller med mellem 20 og 30 procent. Tesla sænkede den 13. januar priserne på de mest populære modeller med mellem 20 og 30 procent.

Applus Bilsyn
 
Priserne på elbiler er ikke færdige med at sætte sig, vurderer Bilbasen. Skal du handle elbil, så følg Applus Bilsyns råd til det sikre køb - og det sikre salg af din eksisterende bil.
 
Teslas vilde prisdump på op mod 130.000 kr. på de mest populære teslamodeller har for alvor gjort det attraktivt at sadle om til elbil.
 
Men har man planer om en elbil, så kan det godt betale sig at være tålmodig lidt endnu.
 
Ifølge Bilbasen, ventes de faldende priser på brugte elbiler først at være fuldt slået igennem i løbet af en måned - om cirka 14 dage.

Det vurderer Bilbasens analytiker, Jan Lang.
- Siden Tesla dumpede priserne på deres elbiler, har vi ikke blot set nye og brugte teslaer falde i pris. På Bilbasen er 10 procent af andre elbilstyper også sat ned, og vi forventer, at tallet vil stige, fordi de faldende priser vil fortsætte med at dryppe nedad.
 
- Skal man ud at købe ny elbil, så ville jeg nok vente lidt endnu. De nedadgående priser vil formentlig først være slået fuldt igennem i brugtbilsmarkedet om et par uger, siger Jan Lang, der også mener, at prisreduktionen hos Tesla kan føre til prisfald på visse benzin- og dieselbiler, som Tesla kan matche på prisen.
 
Planlæg både køb og salg 
I den første uge efter Teslas udmelding faldt 1.400 elbiler på Bilbasen i gennemsnit 33.000 kr., ugen efter blev et tilsvarende antal sat 24.000 kr. ned samme sted.
 
Vil man benytte sig af de historisk høje prisfald og få en elbil, bør man planlægge både købet af ny bil og salget af den eksisterende, lyder rådet fra Applus Bilsyn. Sælger man sin bil privat direkte til en køber, anbefaler synsvirksomheden, at man først får lavet en tilstandsattest. 
 
- Bilkøberens største frygt ved et privat køb er at købe en ødelagt bil med uforudsete ekstraudgifter. Den frygt kan man mane til jorden med en tilstandsattest, som indeholder en rapport over eventuelle fejl, og samtidig vurderer bilens overordnede tilstand i forhold til alder og kørte kilometer. Dermed fjerner man en stor del af risikoen hos køber, siger teknisk konsulent hos Applus Bilsyn, John Gantzhorn.

På samme måde bør kommende købere af en privat handlet brugt elbil være opmærksomme på, hvilken tilstand elbilen er i. Ifølge Applus Bilsyn er der generelt færre skader og reparationsomkostninger i forbindelse med en elbil, fordi bilerne har færre komponenter end brændstofdrevne køretøjer, men er elbilen ældre end fire år, bør man altid få undersøgt batteriet.

- Det vel nok allervigtigste, hvis man køber elbil uden om en forhandler, er at sikre sig, at batteriet ikke er i stykker. Er batteriet ødelagt, koster et nyt fra 100.000 kr. og måske op til det dobbelte. Med en batteritest sikrer man sig mod et så voldsomt tab, siger John Gantzhorn.
 
De fleste batteritests tager et par dage at gennemføre, dog forventer Applus Bilsyn at være på vej med en hurtigere test.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.