• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. august 2021 - FDM

Familiebiler snubler i sikkerheden

Renault og Opel må nøjes med fire Euro NCAP-stjerner.

Det ligner, at Opel sparer på sikkerheden i den nye udgave af Opel Mokka, der må nøjes med fire stjerner i ny Euro NCAP-test. Ærgerligt, mener FDM. (Foto: Euro NCAP) Det ligner, at Opel sparer på sikkerheden i den nye udgave af Opel Mokka, der må nøjes med fire stjerner i ny Euro NCAP-test. Ærgerligt, mener FDM. (Foto: Euro NCAP)

FDM

 
Nye bilmodeller fra Renault og Opel må nøjes med fire Euro NCAP-stjerner i nye sikkerhedstest, hvor særligt Opel sparer på sikkerheden. Ærgerligt, mener FDM.
 
Årets fjerde test fra Euro NCAP er igen en beskeden størrelse på bare seks biler, hvoraf kun de to reelt er nye. Her bliver det til fire Euro NCAP-stjerner til både Renault Kangoo og den lille crossover Opel Mokka. Testen af Opel Mokka gælder også elbiludgaven, Mokka-e.
 
”Fire stjerner er ikke noget dårligt resultat efter Euro NCAP’s skrappere skala. Alligevel ærgrer det os, at Opel ikke er mere ambitiøse og har udstyret den nye Mokka med en mere avanceret nødbremse, der bedre kan se bløde trafikanter, og som kan bremse bedre for forankørende. En airbag mellem de to forreste sæder savnes også, og det trækker ned,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP-samarbejdet, Søren W. Rasmussen, og tilføjer:
 
”Testresultatet er på linje med dem fra Citroën C4 og Peugeot 2008, som Opel Mokka deler platform med. Det er ærgerligt, at den store Stellantis-koncern, der i dag også omfatter Opel, vælger at spare på det vigtige sikkerhedsudstyr for at holde prisen nede”.
 
Også testens anden nye bil, Renault Kangoo, må nøjes med fire stjerner. Den nye Renault Kangoo er noget så sjældent som en MPV, men markedsføres i øjeblikket ikke i Danmark. Mens Opel Mokka i alle testens fire kategorier kun klarede sig til fire stjerner, snubler Renault Kangoo kun i en af de fire kategorier.
 
”Det er ikke meget, der skiller Renault Kangoo fra at få fem Euro NCAP-stjerner. En manglende airbag mellem de to forreste sæder og en mindre god score i den nye sidekollisionstest er alt, den falder på. Alt i alt er Kangoo derfor en sikker bil, der ligesom Opel Mokka har en lang række sikkerhedssystemer som standard,” siger Søren W. Rasmussen.
 
Ud over de to biler tæller testpuljen fire andre biler: Mercedes-Benz EQA, Mercedes-Benz GLA, Cupra Leon og VW Tiguan i plugin-hybridudgave. Da bilerne stort set er identiske med tidligere testede biler, er de blot blevet såkaldt genberegnet, og her fik alle fire samme resultat som ved de oprindelige test af modellerne.
 
Stjernerne er dog baseret på det år, bilerne oprindeligt blev testet, og kan derfor ikke sidestilles med Euro NCAP-stjernerne anno 2021, hvor kravene til bilernes sikkerhed er øget.
 
Disse biler er blevet testet:  
Cupra Leon: 5 Euro NCAP-stjerner (2020)
Mercedes-Benz EQA: 5 Euro NCAP-stjerner (2019)
Mercedes-Benz GLA: 5 Euro NCAP-stjerner (2019)
Opel Mokka: 4 Euro NCAP-stjerner
Renault Kangoo: 4 Euro NCAP-stjerner
VW Tiguan eHybrid: 5 Euro NCAP-stjerner (2016)

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.