• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. juni 2021 - Applus Bilsyn

Udsigt til flere trafikuheld

Politiet: Risiko for flere trafikuheld i løbet af sommeren.

Mindre øvede bilister kan medføre flere trafikuheld i løbet af sommeren, påpeger Færdselspolitiet. Mindre øvede bilister kan medføre flere trafikuheld i løbet af sommeren, påpeger Færdselspolitiet.

Applus Bilsyn

 
Mere sommertrafik, alkohol og flere uøvede bilister på vejene kan skrue op for antallet af trafikuheld på vejene hen over sommeren, vurderer Færdselspolitiet. Tjek dæk og bremser, lyder opfordringen fra Applus Bilsyn.
 
Antallet af danskere der tager på bilferie herhjemme ventes i år at være ekstra stort, og det kan meget vel resultere i flere trafikuheld end uden for ferieperioden, vurderer færdselspolitiet. 

- Selvom vi ikke kan sige hvor mange, så forbereder vi os på muligheden for flere uheld. Indtil videre under coronapandemien har det været tydeligt at se, at nedlukningen har ført til færre uheld. Når vi så skruer op for ferietrafikken på vejene fra slutningen af juni og hele juli, vil vi efter alt at dømme også forvente flere trafikuheld, siger talsmand for færdselspolitiet, Christian Berthelsen.
 
’Opsparet behov for at komme ud’
Ifølge Christian Berthelsen vil flere faktorer påvirke antallet af trafikuheld. Overordnet betyder bedre vejr, at flere danskere får lyst til at komme ud at se og opleve, særligt fordi der på grund af coronapandemien længe har været et opsparet behov blandt danskerne. Det medfører, at også mindre øvede bilister sætter sig ind bag rattet, og det får konsekvenser, vurderer han.

- Bilister kan typisk deles op i to kategorier, de øvede og de mindre øvede. Mens de øvede pendlerbilister kører hver dag og er mere sikre, kan nogle af ”feriebilisterne” forekomme rustne og mindre sikre og opmærksomme. Det betyder, at nogle af dem kan ende i trafiksituationer, de har svært ved at overskue og navigere i, og med påkørsel, siger Christian Berthelsen.
 
Test bremser og dæk
Selvom hovedparten af årsagerne til trafikulykker i sommerperioden kan tilskrives bilisterne selv, så giver det ud fra en trafiksikkerhedsmæssig vurdering god mening at tjekke eksempelvis dæk og bremser på bilen før sommerferien, vurderer Færdselspolitiet samt Applus Bilsyn, der hvert år gennemfører over en halv mio. uafhængige syn af køretøjer i Danmark.
- Vi anbefaler, at dækkene har minimum 3 mm dybde i dækmønstret, også selvom loven kun foreskriver 1,6 mm. Det giver alt andet lige det bedste greb i vejen. Synlige tegn på fejl på bremserne er naturligvis lys i displayet, samt at bremserne støjer. Oplever man, at bilen skrider, vibrerer eller hakker ved bremsning, er dette også tegn på, at bremserne skal kontrolleres.
 
- Man kan selv teste bremserne ved at træde hårdt på pedalen og holde et konstant tryk. I udgangspunktet må pedalen ikke kunne trykkes længere ned end halvvejs. Træder man pedalen i bund, skal bilen straks indleveres på værkstedet, siger ansvarlig for kvalitet og teknik hos Applus Bilsyn, Paul Christensen.

Alkoholpåvirket kørsel er også et tema, som vejer tungt om sommeren, oplyser Færdselspolitiet. Antallet af personer, der kører med spiritus i blodet, er større end i december. Politiet planlægger spirituskontroller over hele landet fra juni og frem.
Vi foretager over 500.000 syn og omsyn om året, og har på den baggrund opbygget en meget stor ekspertise, der ikke kun kommer kunderne til gode i forbindelse med bilsyn, men også når vi tilbyder øvrig rådgivning inden for test af bil: BrugtbilsAttest, TilstandsAttest eller RustAttest mv.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.