• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. august 2020 - BMW

BMW M3 Touring

BMW M GmbH starter testkørsler med BMW M3 Touring.

Som med alle andre BMW M-modeller, vil den intensive test og optimeringsproces for BMW M3 Touring finde sted på Nürburgring. Som med alle andre BMW M-modeller, vil den intensive test og optimeringsproces for BMW M3 Touring finde sted på Nürburgring.

BMW


BMW M GmbH bekræfter nu, at man starter testkørsler med historiens første BMW M3 Touring. Prototypen vil kunne ses køre rundt i nærheden af udviklingscentret i Garching nær München, og senere også på racerbane med test på Nürburgring.

Stort og fleksibelt bagagerum i en højtydende sportsvogn? 
Det, der i øjeblikket stadig er et retorisk spørgsmål, vil snart blive mere konkret. Sammen med den helt nye BMW M4 Coupé, får den helt nye BMW M3 Sedan verdenspremiere i september 2020. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at den nye udgave af BMW M4 Cabriolet vil følge næste år. Men opmærksomme observatører vil snart kunne få et glimt af prototypen for et nyt medlem i den eksklusive klub af M-biler. I Garching, hjemsted for BMW M GmbH, arbejdes der hårdt på at gøre drøm til virkelighed. For første gang i historien vil porteføljen blive suppleret med en BMW M3 Touring.

Første prototype så dagens lys allerede for 20 år siden
M-specifikke hestekræfter kombineret med god plads og funktionalitet i en Touring-model, har hidtil været forbeholdt BMW M5. Både i sin anden generation i 1992 og i sin fjerde i 2007, blev business sedanen ledsaget af en Touring-udgave. 

Det er dog ikke første gang, at M-afdelingen er blevet fascineret af tanken om at overføre konceptet til BMW M3. For præcis 20 år siden, blev en tilsvarende prototype lanceret baseret på den tredje generation af BMW M3. Målet var at bevise, at konstruktionen kunne indarbejdes i fremstillingsprocessen af M3. I den kommende, sjette generation af BMW M3, vil det heldigvis ikke ende med blot teoretiske overvejelser og produkttekniske test. 

Flere detaljer følger - stay tuned
Specifikationer på bilen vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt - men den 6-cylindrede BMW M TwinPower turbomotor, fem døre, fleksibelt og rummeligt bagagerum, bred akselafstand, iøjnefaldende store luftindtag og fire udstødningsrør efterlader ingen tvivl om, at det ikoniske M DNA vil være fuldt integreret på trods af bilens nye formsprog. 
BMW M3 Touring er stadig i den tidlige fase af sin cirka toårige udviklingsproces. Som det er tilfældet med andre modeller, gælder også følgende for BMW M3 Touring: Når prototypen har fået grønt lys for prøvekørsler på offentlige veje, betyder det, at det afgørende skridt i retning mod serieproduktionen er taget. 

Som med alle andre BMW M-modeller, vil den intensive test og optimeringsproces for BMW M3 Touring finde sted på Nürburgring, fordi den første BMW M3 Touring er trods alt først og fremmest en fuldblods BMW M3.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.