• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. marts 2019 - Audi

Audi på Genève Motor Show

Audi fortsætter sin elbils-offensiv på Genève Motor Show.

Audi præsenterede allerede det første medlem af en anden e-platform i 2018. Audi præsenterede allerede det første medlem af en anden e-platform i 2018.

Audi

Audi fortsætter systematisk sin elbils-offensiv, og på Genève Motor Show 2019 viser mærket fire rent elektriske biler, der alle kommer i en serieproduktionsklar version inden slutningen af 2020.

Derudover får fire nye plug-in hybrid-versioner verdenspremiere, og den fuldt elektriske formel E racerbil Audi e-tron FE05 vil blive vist på Audi standen, som udelukkende består af eldrevne biler i år under pressedagene.

En Audi Q4 e-tron konceptbil og en Audi e-tron GT konceptbil (der har europæiske debut) blev afsløret på pressekonferencen på Audi standen i hal 1, den 5. marts 2019.

Audis CEO, Bram Schot, udtaler: "Vi har sat os et klart mål – én ud af tre nye Audi-biler, der sælges, vil allerede have en elektrificeret drivlinje i 2025. Fordi vi forfølger en klar vision, forpligter vi os til emissionsfri mobilitet. "

Det første medlem af denne nye kvartet af elbiler, Audi e-tron, lander i øjeblikket hos forhandlerne, og Audi introducerer en serieproduktions-klar version af den tilsvarende coupé, Audi e-tron Sportback, senere i 2019. En anden elbil vil blive præsenteret om et par uger i Kina: Audi Q2 L e-tron, som også vil være klar til de første kunder i 2019. To yderligere serieproduktions-debuter følger derefter i 2020: Audi e-tron GT og Audi Q4 e-tron. Konceptbiler på standen i Genève giver et smugkig på disse to fremtidige modeller.

Derudover starter Audi også i 2019 en omfattende plug-in hybrid offensiv, der involverer stort set alle markedssegmenter. Nyhederne er hybridversioner i modelserierne Audi A6, A7, A8 og Q5, der alle bliver præsenteret på Genèves Motor Show. Begge de etablerede plug-in versioner af Audi A3 og Audi Q7 kan også igen bestilles – med revideret teknologi – i 2019.

Elektriske platforme
I fremtiden vil i alt fire tekniske platforme og produktfamilier udgøre grundlaget for at tilbyde elbiler i segmenterne fra A til D. Et tæt samarbejde med de tekniske udviklingsafdelinger hos andre af koncernens mærker gør det muligt at udnytte de synergier, der kræves for et bredt globalt sortiment.

Audi e-tron og e-tron Sportback bruger komponenter fra Audi's modulopbyggede langsgående platform. Denne og mange innovative teknologier er grundlaget for en separat produktfamilie af e-SUV'er med elektrisk quattro firehjulstræk. Hurtig opladning med op til 150 kW og en rækkevidde, der er egnet til lange ture, giver en fuldt ud hverdagsduelig bil.

Audi præsenterede allerede det første medlem af en anden e-platform i 2018: Audi e-tron GT konceptbil debuterede på Los Angeles Auto Show og er en meget dynamisk og lav coupé. Teknologien i denne bil blev udviklet i samarbejde med Porsche, men Audi e-tron GTs design og karakter udspringer umiskendeligt af Audi DNA.

Et andet fælles projekt mellem udviklingsafdelingerne i Audi og Porsche er Premium Architecture Electrification (PPE). Platformen vil være grundlaget for flere Audi-modelfamilier med fuldt elektrisk drivlinje, der dækker B-D-segmenterne. En stor styrke i PPE er, at den blev udviklet udelukkende til elektrisk drivlinje, og det giver fordele med hensyn til vægt, sammensætning og karrosseriets proportioner.

Flere Volkswagen Group-mærker samarbejder om udviklingen af den modulære elektriske platform (MEB), der tjener som grundlag for en serie Audi e-modeller, især i A-segmentet.

AUDI AG vil også i høj grad udvide sit sortiment af plug-in hybridbiler. "I fremtiden vil næsten alle markedssegmenter omfatte modeller, der drives af en kombination af en elektrisk motor og en forbrændingsmotor, og som kan oplades ved en stikkontakt," siger Audis CEO, Bram Schot.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.