• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. marts 2019 - Toyota

GR Supra gør comeback

Toyota afslører GR Supra GT4 konceptbil.

Toyota GR Supra gør comeback til sommer efter 17 års pause. Konceptbilen får verdenspremiere ved den internationale biludstilling i Geneve i Schweiz i marts. Toyota GR Supra gør comeback til sommer efter 17 års pause. Konceptbilen får verdenspremiere ved den internationale biludstilling i Geneve i Schweiz i marts.

Toyota

 Nu løfter Toyota for første gang sløret for den hårdkogte udgave, GR Supra GT4 Concept, der forvandler sportsvognen til en ægte racerbil. GT4-udgaven af Supra viser, hvordan den nye Supra kan bruges som basisbil til en økonomisk attraktiv og konkurrencedygtig racerbil for private racerkørere.

Nedtællingen til introduktionen af den helt nye og femte generation af den ikoniske sportsvogn, Toyota GR Supra, er i fuld gang. Men allerede inden den store premiere viser Toyota en endnu mere hårdkogt udgave af Supra med navnet GR Supra GT4 Concept. Det sker i marts ved den internationale biludstilling i Geneve i Schweiz.

Den nye Toyota GR Supra GT4 Concept er Toyotas svar på, hvordan man tilfører en i forvejen perfekt sportsvogn ægte racing DNA. Med GR Supra GT4 Concept vil Toyota nemlig gøre den ikoniske sportsvogn til en ægte racerbil, der er bygget og designet til at kunne opfylde de internationale GT4-konkurrenceregler.

Supra til almindelig gadebrug har i forvejen mange kvaliteter med sig, som gør den til en attraktiv racerbil til GT4-mesterskaberne. Den udmærker sig med en perfekt afbalanceret undervogn, to-personers kabine, avanceret letvægtskonstruktion, ekstra høj vridningsstabilitet, baghjulstræk, et meget lavt tyngdepunkt samt kort akselafstand og bred sporvidde.

Fremragende stabilitet
Kombinationen af den korte akselafstand og det brede spor giver bilen det ideelle ”gyldne” 1,55-forhold, hvilket betyder fremragende stabilitet og smidighed. Det er vigtigt i en motorsportsserie, hvor reglerne fastsættes ud fra en præstationsberegning med justering af bilens vægt efter motorkraften for at sikre en lige konkurrence på tværs af feltet.

Toyotas motorsportsafdeling, TOYOTA GAZOO Racing, står bag udviklingen af konceptracerbilen, og man genkender tydeligt den almindelige Supra i bilens design med de lave muskuløse former, men her er den bare endnu lavere og med øget længde.

Der er blevet tilføjet en særlig front-diffuser og hækvinge til racerudgaven, hvilket skal forbedre luftstrømmen omkring bilen og dermed minimere vindmodstanden og optimere downforcen. Begge dele er lavet ved brug af naturlige fibre fra bl.a. hør, som erstatter de traditionelle kulfibre og dermed også reducerer miljøpåvirkningen. Derudover er de originale alufælge blevet erstattet af 18” letvægts alufælge fra OZ.

De forreste støddæmpere fra MacPherson og et multilink baghjulsophæng er taget direkte fra den normale Supra, men der er tilføjet særlige banefokuserede fjedre, støddæmpere og krængningsstabilisatorer. For på optimal vis at imødekomme kraftige opbremsninger er konceptbilen desuden udstyret med højtydende Brembo-bremser.

Raceroptimeret motorstyring

Under motorhjelmen bevarer GR Supra GT4 konceptbilen stadig den almindelige Supras tre-liters 6-cylindrede rækkemotor med turbolader med twin scroll-teknologi, som er koblet til en 8-trins automatgearkasse. Ydeevnen er øget med hjælp fra en raceroptimeret motorstyring og et ledningsnet særligt udviklet til motorsportsbrug.

Den strippede kabine er udstyret med et kraftigt sikkerhedsbur, en brandslukker og OMP racersæder. GT4-konceptbilen er endvidere udstyret med en særlig motorsportsbrændstoftank og et ekstra hurtigt tankningssystem.

GT4 er en af verdens hurtigst voksende motorsportskategorier med nationale og regionale konkurrencer i Europa, Nordamerika, Asien og Oceanien. GT4-serien startede i 2006 og styres af den internationale motorsportsorganisation, FIA. Den populære motorsportsserie er kendt for at være en økonomisk attraktiv måde at køre race på og tiltrækker både professionelle og amatør-racerkørere. Det er dermed et potentiel springbræt til den lidt større GT3-serie.

TOYOTA GAZOO Racing vil løbende evaluere interessen hos potentielle kunder for Supra GT4 konceptbilen, før man beslutter en videre udvikling af racerbilen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.