• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. oktober 2015 - Applus Bilsyn

Sæt nummerpladen fast

520.000 bilister risikerer snart nummerpladebøde.

Husk at bore det rigtige sted. Har du først lavet huller i bagklappen, dækker rustgarantien ikke her. Husk at bore det rigtige sted. Har du først lavet huller i bagklappen, dækker rustgarantien ikke her.

Fra den 15. november risikerer bilister, der ikke har fastspændt nummerpladerne efter de nye regler, en bøde på 1.000 kr. Applus Bilsyn anbefaler, at gør-det-selv-folk undgår “nemme løsninger” og i stedet bruger to minutter på instruktionsvideoer.

Hvis tyverisikring af nummerplader havde været et motorløb, skulle hver femte bil nu til at træde sømmet i bund for at krydse mållinjen i tide.

520.000 bilister, eller 20 procent af Danmarks 2,6 mio. bilejere, har endnu ikke fået tyverisikret nummerpladerne i henhold til den nye nummerpladeforordning, der træder i kraft den 15. november.

Det viser en repræsentativ undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har spurgt 2.536 bilister.

Bøde på 1.000 kr.
Bilister, der ikke får fastspændt nummerpladerne før den 15. november, kan køre ind i en begmand på 1.000 kr.

“Det er snart to år siden forordningen blev offentliggjort. Set i det lys er det overraskende mange, der stadig mangler at få sat de rigtige skruer i nummerpladerne. Imidlertid er der ingen grund til panik. Det tager kun ti minutter, og vores medarbejdere står klar til at hjælpe i 135 Applus Bilsynshaller over hele landet. Reserverer man tid, tyverisikrer vi nummerpladerne for 199 kr. Ellers koster det 249 kr.,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Handy-pakke med instruktionsvideo
Fingerfærdige sjæle kan imidlertid også selv sikre pladerne. Applus Bilsyn sælger gør-det-selv-pakker i deres synshaller og på Applusbilsyn.dk med en dertilhørende QR-kode og instruktionsvideo. Vælger man selv at svinge skruetrækkeren, så koster handy-man-løsningen kun 99 kr.

Flere borer forkert

Selvom fastgørelse af nummerplader ikke er raketvidenskab, kan det ikke desto mindre være givtigt at tage imod et par tips, før man går i gang, lyder anbefalingen fra Applus Bilsyn. Her ser man af og til eksempler på folk, der f.eks. har boret huller i bagklappen for at få plads til skruerne. Med det resultat at bagklappen eksponeres for rust.

‟Har man ikke prøvet det før, er det en god idé f.eks. at finde Applus Bilsyns instruktionsvideo på YouTube og se, hvor man skal bore. Alternativt kan man spørge vores synsmedarbejdere. Har man først lavet huller i bagklappen, dækker rustgarantien ikke denne fadæse,” siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Sådan er reglerne for tyverisikring af nummerpladerne
• Køretøjets nummerplader skal være solidt monteret. På person- og varebiler skal de være fastgjort med mindst 2 skruer eller bolte. På andre køretøjer er det valgfrit.
• Selvom nummerpladerne er spændt fast, skal de stadig kunne læses. Skruer og bolte skal være tildækket af fastsiddende hætter i samme farve som det sted, hvor de har lavet hul i nummerpladen. Hætterne skal sidde så godt fast, at de skal fjernes med værktøj.
• Bøden er 1.000 kr., hvis man ikke har monteret nummerpladesikringen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.